Budinca de chia este un preparat gustos si usor de facut, cu reale beneficii pentru sanatate. Este potrivita si pentru cei care tin post sau au o alimentatie vegana sau chiar raw. Pentru mine este o varianta minunata pentru micul dejun si imi place sa o prepar asa:
- 3 linguri de seminte de chia
- 250 ml lapte de migdale
- 8-10 caju crud
- scortisoara
- nucsoara
- 1/4 baton de vanilie (interiorul)
- 2 lingurite de sirop de artar
- ananas
Amestec toate ingredientele intr-un bol, mai putin ananasul. Las bolul la frigider pentru cel putin o ora (de obicei o prepar seara si o las sa stea la frigider pana a doua zi dimineata). Dimineata ii adaug ananas, o pozez sa iti arat si tie, poate te inspira 🙂 si… o mananc! Ceea ce iti doresc si tie!
5 Comments
delia cj
Salut,
am facut aseara budinca de chia cu lapte de cocos facut de mine din fulgi de cocos. (200ml lapte+_2 linguri chia). am pus-o in frigider.
Dimineata era tot asa ca seara, nu se facuse ca gelatina deloc, laptele la fel de “curgator”, subtire.
Oare de ce crezi ca s-a intamplat asta?
O zi frumoasa!
adina
Asta chiar nu am patit niciodata. Sigur era chia? Eu in 250 ml am pus 3 linguri de chia, plus 10 caju. Este posibil sa fi fost prea lichida compozitia facuta de tine, insa, chiar si asa, tot se intarea macar un pic, nu era la fel ca atunci cand le-ai amestecat. La 2 linguri de chia, fara alte fructe oleaginoase, as fi pus doar 100-120 ml de lapte de cocos. Pune, ca test, o lingura de chia in 50 ml de apa si vezi daca se intareste.