Imi place la nebunie sa mananc humus si pentru ca nu am mereu timpul sau dispozitia sa merg la un restaurant oriental, iar variantele de supermarket mi se par fade si nu ma satisfac, am invatat sa prepar foarte repede un humus demential si nu cred ca trece saptamana fara aceasta reteta la mine in familie! Daca ai vazut You Don’t Mess with the Zohan!, ma intelegi… cam asa suntem si noi cu humusul. 🙂

Ingrediente:

  • 250 gr de boabe de naut (folosesc naut din conserva, gata fiert)
  • 3-4 linguri de tahini (pasta de susan)
  • sucul de la ½ de lamaie mica
  • putin patrunjel verde (uneori folosesc coriandru sau busuioc, alteori le combin pe oricare dintre acestea)
  • 1-2 catei de usturoi
  • piper, sare, cumin, boia de ardei iute sau dulce
  • cateva linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de seminte de susan (sau orice alte seminte preferi sau ai la indemana)
  • 1 lingurita de plante aromatice uscate (busuioc, oregano, menta sau chiar cate un pic din fiecare)

Pastreaza lichidul din conserva, dupa ce l-ai scurs. Amesteca impreuna ingredientele de mai sus, folosind un blender vertical. Daca vrei o consistenta mai moale a humusului, adauga din lichidul din conserva.

Pune hummusul intr-un recipient, adauga niste ulei de masline, boia de ardei, plante aromatice, presara semintele si tocmai ai obtinut un hummus de-li-cioooos! 🙂

Stiu ca te tenteaza sa il mananci cu lipie, cu crackers, cu paine neagra samd, dar daca vrei sa profiti la maximum de beneficiile hummusului fara sa iti faci probleme pentru silueta, alege sa il mananci cu legume: morcovi, ardei, castraveti, telina apio.