Am fost rugata adesea sa ofer sugestii si variante pentru mic dejun. Nu sunt nutritionist, dar cunosc bine domeniul, avand in vedere ca m-am documentat temeinic, mai ales in perioada in care am avut de dat jos multe kilograme, dupa sarcina, asa ca va arat una dintre variantele mele de mic dejun sanatos si satios!
10-12 alune de padure crude
4 lg seminte de dovleac, in, susan si floarea-soarelui
2 lg seminte de chia
2 lg tarate de ovaz
1 iaurt
scortisoara
sirop de artar
5 Comments
laura
Bună,
Mulțumesc pentru rețetă. 🙂 Și eu îmi fac de ceva vreme amestecul cu tot felul de semințe crude. De curând mi-am luat și tărâțe de ovăz și de psyllium pe care am început să le adaug, cu măsură (maxim o linguriță), în amestecul de semințe cu iaurt, însă nu mi-au căzut prea bine. Cred că a fost prea mult pentru mine în combinație cu multe alte semințe. Ai idee de vreo altă variantă/ rețetă în care pot fi adăugate aceste tărâțe?
Mulțumesc.
adina
http://www.adinahalas.ro/supa-crema-de-linte/
http://www.adinahalas.ro/salata-de-rosii-cu-tarate-de-psyllium/
Poti incerca una dintre variantele de mai sus. Nu uita sa bei apa dupa ce consumi tarate de psyllium!
laura
Mulțumesc mult! :*
TABATA FLORINA
Draga Adina, tot mai des vad pe diferite site uri de nutritie , faptul ca iaurtul si alte produse din lapte, fermentate, nu sunt recomandate la micul dejun . Ce crezi despre asta ?
adina
Probabil punctul de plecare al acestei discutii a plecat de la calitatea acestor produse. In conditiile in care iaurtul este organic si nu are adaos de zahar, coloranti, etc, nu vad nicio problema in a-l consuma la micul dejun, pentru un microbiom bine pus la punct. Cred ca cea mai buna varianta ramane iaurtul facut in casa, din lapte crud, organic, adica de la animale care au pascut iarba, iar cititul etichetei este esential atunci cand alegi produse din comert.