Înmuiem picioarele în apa caldă în care adăugăm câteva linguri de oțet de mere. După aceea, le ștergem cu un prosop și le exfoliem printr-un masaj ușor cu următorul exfoliant făcut în casă. 

Ingrediente exfoliant:
– 4 linguri sare de mare
– 2 linguri ulei de măsline
– 5-7 picături ulei de mentă

Masajul trebuie să fie blând, fără a răni pielea. Dacă situația o cere, puteți folosi și o piatră ponce sau o pilă pentru a îndepărta mai bine pielea uscată. Acest exfoliant poate fi folosit de două ori pe săptămână.

Clătim bine tălpile, le ștergem cu prosopul și aplicăm o cremă hidratantă care în timp vă va repara pielea aspră.

Ingrediente crema:
– două linguri unt de shea
– o lingură ulei din nuca de cocos
– o lingură glicerină vegetală
– 4 picături de vitamina E uleioasă (interiorul a două capsule)
– o linguriță ulei de macadamia
– 5 picături de ulei de scorțișoară

Punem untul de shea și uleiul din nucă de cocos (dacă și acesta este solid) într-un vas pe care îl ținem în cuptorul cu microunde până devin lichide, apoi adugăm restul ingredientelor, le amestecăm, turnăm crema astfel obținută într-un recipient și o lăsăm în frigider să se întărească. 

Se poate folosi de mai multe ori pe zi, însă acționează mai bine dacă vă puneți o pereche de șosete de bumbac și dormiți cu ele peste noapte.

Rețetele preparate în casă sunt destinate celor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!