Ma uit la Serghei si nu inteleg cum de am trait fara el atata timp. Il vad ca este pe zi ce trece mai mare si mai independent si, in acelasi timp, ma mir ca isi tine singur gatul si ca merge singur la baie.

Imi amintesc cu drag cand a facut primii pasi spre mine, cu un scutec in mana pe care mi-l intindea cu manuta sa mica si scumpa. Emotia si entuziasmul meu au fost atat de mari, incat Serghei a inceput sa rada atat de fericit si a chicotit minute in sir.

Ma uit la pozele facute anii trecuti si simt atata duiosie cand revad franturi din atatea momente frumoase, pe care le-am vazut mereu ca fiind micile lui mari victorii: prima data cand s-a jucat cu Mamba, pe care o urmarea cu privirea de ceva timp prin casa, prima data cand a mancat lamaie si nu oricum, ci muscand dintr-o jumatate de lamaie continuu, putin uimit de senzatiile noi care il incercau, dar hotarat sa nu ne dea lamaia inapoi, prima oara cand a zis “mama”, desi eu sunt convinsa ca a vrut sa spuna “Mamba”, cand a inceput sa pape lapticul tinandu-si singur biberonul, cand a inceput sa manance fructe, cand i-a aparut primul dintisor, cand a mers la primul lui casting desi avea un an si o luna, cand a venit cu mine la prima emisiune tv si cate si mai cate.

Victoriile lui mici incep sa fie din ce in ce mai mari si acum ma uimeste cand imi explica de ce au disparut dinozaurii, cand imi povesteste de cate un animal rar cu caracteristici deosebite sau cand imi scrie biletele.

Am invatat ca obiceiurile casei se mostenesc si ma bucur sa vad ca Serghei preia din ceea ce eu consider ca sunt plusurile familiei noastre. Ma amuza cand vad ca bea ceai, asa cum ne vede pe noi facand, ca mananca peste, broccoli, ca nu exagereaza cu dulciurile, ca face sport si bea apa.

Dupa cum bine stii, drag prieten, care esti de ceva vreme cu mine, eu beau multa apa. Atat de multa incat atunci cand stau mai mult timp in casa, la birou, pentru a nu fi nevoita sa ma duc sa imi umplu din nou paharul la scurt timp, iau dupa mine un recipient mai mare, de un litru, pe care il folosesc de obicei in sala. Spre amuzamentul meu, Serghei face acelasi lucru de ceva vreme. Amuzamentul meu inceteaza cand ma trezesc cu sosetele ude, asta pentru ca Serghei, oricat de inteligent este la 6 ani si 3 luni, este un copil plin de energie care nu pune prea mare pret pe faptul ca daca se joaca si intoarce sticla cu apa, aceasta curge pe covor de unde se insinueaza tiptil in sosetele mele, cum spuneam. 🙂

Solutia salvatoare, pentru a lasa copilul sa se hidrateze, sa ma imite si sa se joace, dar fara a-l cicali continuu la cap sa nu verse apa, a venit de la AQUA Carpatica Kids, prin sticluța de 250 ml cu un design special creat pentru copii, cu un dop care curge doar atunci când bei și le permite celor mici să se hidrateze singuri. Sticluta are un ambalaj atrăgător pentru piticoti, cu personaje colorate. Dopul special are o supapă de silicon ce determină curgerea controlată a lichidului și nu permite pătrunderea de niciun fel a corpurilor străine în recipient, păstrând nealterată calitatea apei.

Am descoperit ca beneficiile sticlutei de care acum Serghei este nedezlipit sunt multiple: poate sa bea apa in masina atunci cand conduc, fara sa astepte sa opresc la stop si fara sa ma stresez ca ar putea sa dea apa pe el chiar si asa, lucru neplacut acum, iarna, cand nu pot tine copilul cu hainele ude si este incomod sa il schimb de toate hainele de iarna. Mai mult decat atat, ii dau sticluta AQUA Carpatica Kids si la scoala, linistita ca nu vine cu caietele ude (da, am avut vreo doua incidente de genul asta!).

AQUA Carpatica Kids se gaseste în lanțurile marilor magazine precum: Auchan, Kaufland, Carrefour, Cora, Profi, Penny, Real, Selgros, Mega Image, Metro și Supeco, iar ediția specială pentru sărbătorile de iarnă, cu 20 de sticluțe și 4 cadou, este disponibilă în Auchan, Cora, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Metro, Real și Selgros.

Apa AQUA Carpatica este o apă oligominerală, neprocesată sau purificată în mod artificial, alcalină în mod natural, cu un conținut redus de minerale, este o apă recomandată de Societatea Română de Pediatrie pentru consumul destinat copiilor, are un conținut redus de sodiu și cel mai mic nivel de nitrați dintre toate apele plate din România.