Am văzut că v-a plăcut rețeta mea de pancakes, așa că de data asta am filmat altă delicioșenie pentru rubrica mea din emisiunea “Vorbește lumea” de la PRO TV: brioșe cu cremă de ciocolată. Am pus-o la treabă și pe Mădălina Tanasă, după cum puteți vedea în materialul video. Fetele din redacție zic că ne-am descurcat. Dacă faceți și voi aceste brioșe, dați-mi de știre cum vi se par. 🙂

Ingrediente pentru aproximativ 8 brioșe mari sau 12 medii:

• 250 g făină

• 150 g zahar

• un plic zahăr vanilinat

• 60 ml ulei

• 180 ml lapte

• un ou

• un plic praf de copt

• o fiolă esență de migdale

• zahăr pudră (opțional)

• o linguriță cu vârf de cremă de ciocolată (eu am folosit cremă de ciocolată cu alune, cremă de cocos, cremă de ciocolată albă și cremă duo de ciocolată, toate de la Lino Lada)

Amestecăm într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul și praful de copt. În alt bol batem cu un tel oul, apoi adaugăm laptele, uleiul și esența de vanilie. Turnăm treptat amestecul lichid peste cel solid. Amestecăm până la omogenizare. Turnăm compoziția fie în recipiente speciale de aluminiu pe care le așezăm într-o tavă normală, fie punem hartiuțe pentru brioșe într-o tavă specială. Se pune compoziția pe 3/4 în fiecare recipient. Cu o linguriță, punem cremă de ciocolată pe fiecare brioșă, în mijloc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem aprox 30 min, la 170 de grade.

După ce se răcesc, se presară zahărul pudră pe deasupra. Enjoy, darlings! 🙂