Multa vreme nu am fost prietena cu ghimbirul si acum suntem de nedespartit! 🙂 Va propun un vechi ritual ayurvedic care ajuta digestia, detoxifiaza ficatul, ajuta la slabit, intareste imunitatea si alcalinizeaza sangele. Este util si in stari de greata si raceli.
Femeile insarcinate trebuie sa consume cu precautie ghimbir, mai ales daca nu au fost obisnuite cu aceasta radacina inainte de a ramane insarcinate.
Ingrediente:
- 2 cm ghimbir
- apa fierbinte
- lamaie (optional)
- miere (optional)
- menta (optional)
Infuzia se poate bea calda sau rece.
23 Comments
Anda
Buna Adina, in urma experienței tale, in combaterea grasimii, celulitei etc… ce recomanzi, ceai de ghimbir sau ceai verde? Eu deocamdata consum ceai de hibiscus ( stiu ca este antiadopos) si ceai verde dar mai rar.Multumesc
adina
Buna, Anda! Ambele sunt la fel de eficiente daca sunt integrate intr-un stil de viata care sa puna accentul pe dieta, hidratare, odihna si ceva miscare. Din experienta mea nu functioneaza nimic de sine statator, totul este un mix bine strunit si adaptat nevoilor proprii. Oricum, ar fi greu de contorizat care dintre ele este mai eficient, avand in vedere ca exista multi parametrii in ecuatie si multe necunoscute, pe langa faptul ca suntem diferiti. Eu beau si ceai verde si de ghimbir aproape zilnic, uneori chiar le combin. Beau mai mult ceai de ghimbir in sezonul rece, deoarece ajuta in lupta impotriva virozelor.