Cel mai bun sfat pe care vi-l poate da cineva când vine vorba despre acnee, este să vă faceți analiza bacteriologica a pustulelor.

Specialiștii avertizează că zaharul, fumatul și lactatele ar trebui evitate atunci când vă confruntați cu această problemă. Evitați să stoarceți coșurile sau să puneți pe ele soluții iritante, cum ar fi pasta de dinți, uleiul de camfor sau eucalipt și alte asemenea, deoarece puteți face mai mult rău decât bine.

Iată câteva soluții simple pe care le puteți face acasă, în siguranță, atunci când aveți tenul acneic.

  • Folosiți dimineața apa de trandafiri, pe post de tonic.
  • Faceți în fiecare seară (sau de două ori pe săptămână, în cazuri mai ușoare) o mască din câteva aspirine netamponate pisate și o linguriță de apă. Se ține pe față timp de 5 minute.
  • Folositi după mască un toner făcut dintr-o linguriță de oțet de mere, o linguriță de infuzie de ghimbir și ceai verde, 3 picături de ulei de arbore de ceai și 3 picături de vitamina E.
  • Faceți săptămânal o mască din argila verde (albă, daca aveți tenul sensibil) și miere.

Rețetele preparate în casă sunt destinate tenurilor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!

Outfit: Magasi