Pentru aceasta reteta delicioasa am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr linte
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • telina
  • un pastarnac
  • un dovlecel
  • 1/2 de ardei rosu
  • 50 gr pasta de rosii (cam 3 linguri mari)
  • 2 catei de usturoi
  • condimente (chimion, turmeric, busuioc, sumac, boia de ardei dulce si iute, sare, piper)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • seminte de susan si in

o parte din ingrediente

Am lasat la inmuiat lintea de seara pana a doua zi, cand m-am apucat de “construit” aceasta minunata supa-crema, pe gustul tuturor celor din familia mea.

Am pus la fiert legumele, taiate grosier in 3-4 l de apa si dupa un sfert de ora am adaugat si lintea. Le-am mai lasat sa fiarba impreuna aproximativ 30 de minute. Spre final am adugat pasta de rosii si condimentele, le-am mai lasat un minut si am stins focul. Am scurs supa si am pus-o separat intr-un castron, iar legumele le-am pasat cu blenderul vertical, adugand uleiul de masline, sucul de lamaie si apoi cate putin din zeama in care au fiert, pana la consistenta dorita. In cazul de fata, am adaugat-o pe toata.

Cand o pui in farfurie poti sa o personalizezi in functie de gusturi, inspiratie, moment… Eu am pus in castronul meu cu supa-crema o lingurita cu seminte de susan si una cu seminte de in, sucul de la o jumatate de lamaie si patrunjel. Ii poti adauga crackers de secara sau o lingurita de seminte de psyllium.

Este o reteta potrivita si in post.