In Asia, apa de orez face parte din multe ritualuri de frumusete. Este o metoda eficienta si deloc costisitoare de ingrijire a parului, a tenului, a mainilor, etc. Catifeleaza tenul, calmeaza iritatiile si da un aspect viguros si stralucitor firului de par.

Mie imi place sa o folosesc uneori pe post de toner sau imi clatesc parul cu ea, atunci cand il simt lipsit de vitalitate.

Pun la fiert o masura de orez jasmine (cam o cescuta) in 4-5 masuri de apa, dupa ce am clatit bine orezul inainte. Dupa ce a fiert, strecor apa, o las la racit intr-o sticluta si apoi o tin la frigider si o folosesc in urmatoarele 4-5 zile.

Toner:

  • Dimineata si seara, aplic pe o discheta demachianta apa de orez, dupa ce imi curat tenul, si o las pe fata. De obicei fac cure de 3 saptamani.

Pentru par:

  • Dupa ce imi spal parul, pun apa de orez pe toata lungimea lui si la radacina si las sa actioneze 5-10 minute, dupa care clatesc bine. Fac acest lucru de 2-3 ori pe saptamana, timp de o luna.

Bineinteles, apa de orez poate fi folosita pe termen lung sau in cure de cateva saptamani si alternata cu alte metode de infrumusetare.