Zilele lungi de vară ne îmbie la relaxare și plajă. În sezonul cald, hidratarea este extrem de importantă. Ce spuneți de apa infuzată? Dar de un ulei accelerator de bronz?

Am pregătit pentru Lora și pentru Cove două variante de apă infuzată, una cu fructe de pădure, și una cu castraveți, cărora le-am adăugat și mentă, pentru proprietățile sale dezinfectante și lămâie, cunoscută pentru proprietatea de a alcaliniza corpul și care este folosită în medicina ayurvedică. Am pus ingredientele fiecărei variante în câte un vas din sticlă, pe care l-am lăsat la frigider peste noapte (se ține minim 4 ore). Se bea în decurs de o zi.

Pentru prima variantă am pus în 2-3 l de apă doi castraveți tăiați, două lămâi tăiate și mentă din belșug.

Pentru varianta a doua am pus în apă zmeură în loc de castraveți și am adăugat și aici lămâie și mentă. Zmeura este bogată în antioxidanți si ajută pielea expusă la soare.

Apa infuzată ține foamea la distantă o perioadă mai lungă de timp și împrumută din proprietățile ingredientelor folosite.

Uleiul de zmeură poate fi folosit în creme și loțiuni menite să protejeze pielea înainte, în timpul și după expunerea la soare. De data aceasta voi integra uleiul de zmeură într-un ulei accelerator de bronz.

Bronzajul se întâmplă în decurs de 24 – 72 de ore de la expunerea la soare, iar pielea poate fi ajutată să capete o culoare frumoasă într-un timp de expunere scurt, la ore recomandate de specialiști. În timpul acesta aplicăm uleiul accelerator de bronz, care protejează și hrănește pielea cu ingrediente recunoscute pentru proprietățile benefice: antiinflamatorii, cicatrizante, antivergeturi, antiîmbătrânire, șamd.

Ingrediente:

  • o lingură de ulei de zmeură
  • o lingură de ulei de morcov
  • o lingură de ulei de gălbenele
  • două linguri de ulei de susan
  • două linguri de ulei de migdale dulci
  • 5 picături de vit E

Uleiul se aplică pe pielea umedă și are un termen de valabilitate de 6 săptămâni. Se ține la temperatura camerei și nu necesită depozitatea la frigider.