Nucile Chufa sunt super in voga afara, mai ales printre vegetarieni. Desi li se mai spune tigernuts (nuci tigrate),
sunt de fapt niste tuberculi. Dar, pentru ca au multe denumiri, aleg sa ma refer la ele ca fiind, conventional, nuci Chufa.

Nucile Chufa contin multe fibre, fiind foarte bune pentru detoxifierea colonului si reglarea tranzitului intestinal si sunt bogate in magneziu, au un gust usor dulce si fibros, dar mai moale ca al nucilor obisnuite. Sunt bogate in fosfor si potasiu, vitaminele C si E.

Se pot consuma ca atare, insa ideal ar fi sa le inmoi pentru cateva ore inainte de consum. Este de notat faptul ca nucile Chufa nu provoaca alergii, asa ca pot fi introduse chiar si in alimentatia copilului, mai devreme decat oleaginoasele cunoscute pentru potentialul alergen. De asemenea, sunt indicate in alaptare, deoarece stimuleaza lactatia.

Sunt satioase si recomandate in diete pentru ca amidonul rezistent pe care il contin scade nivelul glicemiei si reduce apetitul. Nucile Chufa au efect diuretic.

In Spania este foarte populara Horchata de Chufa, o bautura cremoasa, de culoare alba, cu gust placut, care se serveste cu gheata si care este ideala pentru cei cu intoleranta la lactoza sau care nu consuma lapte din alte motive.

Am descoperit Horchata in urma cu cativa ani in Valencia, moment in care am aflat si ce sunt nucile Chufa, iar de curand am avut placuta surpriza sa le descopar la GreenSense.

Le poti consuma ca pe oricare nuci si seminte. Le-ai incercat?