Imi place mult sa fac miscare si incerc, pe cat posibil, sa duc o viata echilibrata. Chiar si asa, sunt constienta ca unele zone in care corpul meu a depus grasime sunt mai incapatanate si nu vor sa renunte la ea in ruptul capului. E drept si ca vara ma rasfat mai mult decat de obicei si dau iama in fructe (da, fructele ingrasa! 🙂 ) si in inghetata, mai ales in vacanta, iar cand soarele arde sus pe cer ma simt intr-o continua vacanta… 🙂

Am aflat despre criolipoliza cand tanjeam dupa un ajutor suplimentar in dorinta mea de a scapa de mai multa grasime, intr-o perioada mai scurta de timp. Tintisem o crestere musculara si in goana mea dupa masa musculara mi-am fortat cam mult organismul. Orice acumulare de masa vine si cu o oarecare acumulare de grasime, insa intrasem oarecum in supraantrenament si aveam nevoie de o pauza inainte sa imi schimb modul in care ma antrenam. Simteam nevoia de ceva diferit in aceasta pauza autoimpusa. Asa am ajuns la criolipoliza.

Pe scurt, criolipoliza este o procedura non invaziva de eliminare locala a grasimii in exces prin criogenare, adica inghetarea adipocitelor de pe zona tratata la -8 grade, acestea urmand a fi eliminate natural, in decurs de 3-6 saptamani. Am studiat problema (nu am sa te zapacesc cu detalii tehnice) si am ajuns la concluzia ca vreau sa “cunosc” aparatul original, CoolTech, care face acest lucru posibil, nicidecum un inlocuitor.

Exista multe aparate pe piata care promit sa faca fix acelasi lucru si se bat in oferte care de care mai avantajoase. Daca te decizi sa incerci acest tratament, ia aminte ca poti fi tentata sa platesti mai putin pentru un tratament cu un aparat care ingheata grasimea doar pana la -3 grade C (insuficient pentru distrugerea definitiva a unui adipocit) si sa dai banii degeaba, fara niciun rezultat.

Eu am ales sa incerc aceasta procedura non invaziva la Trend Clinic (ii gasesti aici: www.trendclinic.ro si au si niste oferte foarte bune). Am optat pentru aplicarea CoolTech la nivelul abdomenului inferior si de la jumatatea coapselor inspre genunchi, urmand sa mi se faca masuratori dupa 3-4 saptamani. Desi nu am tinut niciun fel de regim alimentar in aceasta perioada si nu am oscilat nici macar cu un kilogram, masuratorile dupa 4 saptamani arata -4 cm de grasime pe toate zonele tratate. Si nu, nu vorbim despre pierderea apei de sub piele.

Raman o impatimita a sportului si merg mai departe pe drumul meu echilibrat nutritional, cu accente punk uneori 🙂 , insa stiu sa recunosc o procedura eficienta, fara inflorituri.