Alimentele functionale sunt acele produse care prin compusii biologici activi ajuta mult la mentinerea unei stari de sanatate bune, din toate punctele de vedere. Conceptul l-am aflat acum cativa ani, urmarind emisiunile lui Dr Oz, asa ca m-am bucurat cand, ducandu-ma sa-l vad la Sala Palatului, unde a tinut o conferinta, am descoperit acolo si gama de alimente functionale Evital, sub forma unui program de detoxifiere de trei saptamani, SUPER BODY RESET 3-10-3-3.

Este vorba despre un program de curatare a organismului, prin eliminarea toxinelor, prin aportul de nutrienti adus si este compus din patru alimente functionale, care se consuma dupa cum urmeaza:

  • SUPER ANANAS®, este primul aliment funcţional dedicat în întregime reducerii retentiei de apă din ţesuturi. Am constatat asta pe pielea mea, avand in vedere ca mi-am dorit sa tin acest program, tocmai pentru ca ma confrunt cu aceasta problema uneori.

Super Ananas

Aceasta faza dureaza 3 zile, timp in care se bea de trei ori pe zi, adica dupa fiecare masa principala, un pahar mare de apa in care se pune continutul unui plic de SUPER ANANAS®, care are o cantitate de bromelaina echivalenta cu cea dintr-un sfert de ananas mediu. Rezulta o bautura delicioasa si aproape ca mi-a parut rau ca a tinut doar trei zile. 🙂

  • DETOXASE®, primul aliment funcţional dedicat detoxifierii şi revitalizării organismului, este destinat celei de-a doua faze din program, care dureaza si cel mai mult, adica 10 zile. Sunt mare fan wasabi, asa ca faptul ca am avut de baut pe tot parcursul unei zile continutul unui plic de DETOXASE® dizolvat in 500 de ml de apa, care este un supliment alimentar pe baza de extract de wasabi, a fost un fapt bine-venit. Bautura are aroma de wasabi, cu un iz dulceag-verde, cu gust placut. Nu, nu este iute! 🙂 Practic, substantele care se gasesc in wasabi ajuta la imbunatatirea functionarii mecanismelor de eliminare a toxinelor din organism.

Detoxase

Se tine cinci zile, apoi, dupa o pauza de doua zile, timp in care este recomandat sa nu faci excese alimentare (ar fi si culmea, daca tot tii o cura detox!) continui inca cinci zile. Am constatat o diminuare a poftei de carbohidrati simpli (da, ciocolata este pacatul meu!), fapt care m-a bucurat nespus.

  • A urmat faza a treia, consumul zilnic al unui pahar de 150 ml de SUPER ORANGE®, primul aliment funcţional dedicat în întregime susţinerii sistemului imunitar al organismului. Se poate bea si de doua ori pe zi, in prima parte a zilei. Fiecare plic contine vitamina C obtinuta din 12 portocale, acerola si maces, si este imbunatatita cu zinc si trei specii de echinaceea, fiind un produs ideal pentru sustinerea imunitatii.

Super Orange

  • SUPER FRULLATO®, primul aliment funcţional dedicat în întregime asigurării aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi prebiotice, incheie programul de detoxifiere intr-un mod delicios. Timp de trei zile am baut de 2-3 ori pe zi un desert cu arome intense de fructe. J Asta era senzatia mea, dupa ce dizolvam continutul unui plic de SUPER FRULLATO® in paharul meu cu lapte de migdale si il savuram. Se poate bea cu orice fel de lapte. Este energizant, antioxidant, si prin aportul echilibrat de vitamine si minerale este ideal pentru o piele frumoasa. Contine fibre prebiotice, esentiale pentru sanatatea intestinala.

Super Frulatto

Este interesant de stiut ca alimentele funcţionale din programul SUPER BODY RESET 3-10-3-3 nu au adaos de zahăr şi nu conţin gluten. Nu presupun restricţii alimentare și pot fi consumate si de catre cei care au diabet zaharat.

Desi SUPER BODY RESET 3-10-3-3 nu este o cura de slabire, prin faptul ca recomanda evitarea exceselor inclusiv dupa terminarea programului, pentru a mentine rezultatele detoxifierii profunde, acul cantarului mi-a facut o surpriza frumoasa si a coborat cu 3 kg. Ceea ce iti doresc si tie! J

Produsele sunt disponibile în farmaciile Sensiblu selectate şi online, pe www.evitalfunctionalfood.ro, www.bioportal.ro. Mai multe detalii despre program gasesti pe: www.evitalfunctionalfood.ro şi pe Facebook/EVITAL Functional Food.