Genele lungi și frumoase fac parte din arsenalul de seducție al femeilor. Întotdeauna o privire pătrunzătoare va fi mult mai interesantă dacă genele sunt pe măsură. În ultimul timp extensiile de gene au devenit ceva obișnuit și atât tehnicile cât și produsele folosite au evoluat. Într-una din vizitele mele la LashLand am stat de vorbă despre acest subiect pe larg cu Loredana Marin, lash-stylista în care am mare încredere când vine vorba despre genele mele.

  • Ce înseamnă extensia de gene, cum se aplică genele și cât țin?

“Extensiile de gene sunt din mătase sintetică, ușoare, moi, flexibile și rezistente. Rolul lor este de a corecta vizibil forma ochiului, scăpăm de rimel, nu mai avem grija machiajului zilnic, iar privirea devine mai atrăgătoare. Ele se aplica la 0,1 mm distanță de baza genelor naturale pentru a permite regenerarea genelor naturale. Se pot aplica 1-2-3 sau chiar mai multe extensii de gene pe o geană naturală în funcție de volumul dorit. Întreținerea extensiilor de gene se face între 3 și 6 săptămâni, ele pot depași ușor acest timp daca lucrarea este realizată de catre un profesionist, iar regulile sunt respectate în totalitate.”

  • Ce este diferit la LashLand față de alte saloane? 

“Pentru noi este foarte important să înțelegem ce nevoi are și ce anume își dorește clienta, dar și să citim corect fizionomia ei și să reușim să corectăm un ochi cu particularități. Punem mare preț pe consilierea clientei, designul ochilor și apoi aplicarea corectă a extensiilor de gene, în funcție de fiecare caz în parte.

În afară de această conduită, toamna aceasta am adus în România o noua tehnică și anume tehnica Hollywood Hybrid. Genele “Hybrid”, descoperite și promovate de celebrități ca surorile Kardashian, au rezultat din combinația genelor clasice cu cele “Russian Volume” devenind peste noapte foarte populare. Ele reprezintă cea mai bună combinație din domeniu, reușind să confere un messy natural look la mare căutare acum.”

  • Pot fi purtate extensiile de gene fără pauză sau trebuie facută pauză? 

“Am multe cliente care în 4 ani nu au avut nevoie de pauză deoarece și-au îngrijit genele impecabil și au respectat instrucțiunile date la salon, însă sunt și persoane care au nevoie o dată la un an sau doi de o pauză, din cauza ciclului de viață scurt al genelor.”

  • Una dintre temerile cele mai răspândite când vine vorba despre extensiile de gene este că multe persoane se tem să nu rămână fără genele naturale dacă recurg la această metodă. Ce le spui acestor femei?

“Încerc să le explic în ce situații pot ramane fără genele lor, iar apoi le explic în detaliu cum trebuie să le îngrijească după ce le aplic extensii. Un lucru de bază pentru a proteja genele naturale este alegerea corectă a lungimilor și grosimilor.”

  • Există soluții pentru clientele cu alergii care se tem de o reacție alergică la adezivul folosit, de exemplu?

“În primul rând recomandăm un “patch test” dacă persoana crede că este alergică, mai exact, aplicăm câteva extensii de gene la ochi și, dacă în două zile nu are nicio reacție, putem să realizam o aplicare în totalitate. Mă pot lăuda cu faptul că am rezolvat de-a lungul timpului destul de multe cazuri în care o persoană era predispusă sau ușor alergică. Acest lucru am reușit să îl fac apelând la o rețetă proprie de aplicare.”

  • Cât durează aplicarea extensiilor de gene?

“Aplicarea unui set de extensii de gene realizată de către un profesionist durează în medie două ore.”

  • Se pot da cu rimel?

“Există un rimel special pentru extensii de gene care se poate folosi atunci când te apropii de întreținere. În rest, nu.”

  • Cum se întrețin extensiile de gene după aplicare pentru a arăta bine cât mai mult timp?

“În primele 48 de ore ne ferim de apă, aburi, saună. Demachierea se face cu apă micelară. Le spălăm cu apă și cu un gel de curățare și trebuie evitate loțiunile grase, deoarece scad aderența adezivului. Nu folosim rimel sau tuș. Le periem zilnic și avem grijă să nu dormim direct pe ele.

  • Se pot aplica și gene în diverse culori?

“Avem cereri, puține, ce-i drept, pentru extensii de gene negre combinate cu mov, albastru, roz și verde. Pentru ocazii speciale putem aplica și un stras sau gene cu glitter. Unele persoane doresc să își exprime veselia din suflet și la ochi . :)”

  • Cum ai intrat în acest domeniu și ce te-a atras la el?

“Îmi place să spun că el m-a ales pe mine. Eu cochetând încă de mică cu make-up-ul, mi-a fost foarte ușor să înțeleg tainele lash-styling-ului și ulterior să pun aceasta vocație pe primul loc. Iubesc să  îmi văd clientele că se simt feminine, să le pun în evidență frumusețea, să le ascund defectele pentru a le crește încrederea în sine și fericirea lor atunci când pleacă de la mine mă împlinețte sufletește extraordinar de mult.  Îmi iubesc munca și o respect!”