Sprancenele mi se par de o importanta vitala 🙂 atunci cand vorbim despre armonia fetei. Intotdeauna m-a preocupat aspectul lor, am incercat sa nu le stric forma naturala si sa ajustez doar putin, pentru a le pastra un aspect natural.

Totusi, avand in vedere ca nici mama proprie si personala si nici Mama Natura nu m-au inzestrat cu un fir de par viguros, sprancenele mele au cateva iregularitati si cateva goluri, insesizabile unui ochi bland, dar catastrofale pentru ochiul meu critic. Asa ca, de fiecare data cand ma fardam, le “ajutam” si pe ele, uneori mai elaborat, altadata mai simplu. (Varianta simpla ti-am exemplificat-o aici.)

Asta pana am cunoscut-o pe Maria Pauna si m-am indragostit de sprancenele ei. Si cand spun ale ei, ma refer nu doar la cele de pe fata sa, ci la toate sprancenele pe care le-a “confectionat” de-a lungul timpului, prin tehnica de micropigmentare, adica desenarea lor fir cu fir, cu ajutorul unui aparat cu care impinge in epiderma pigmentii cosmetici.

Eram sceptica in ceea ce priveste micropigmentarea, adica tatuajul semi-permanent al sprancenelor, deoarece cam tot ce vazusem pana atunci urla din toti rarunchii a artificial si too much pentru gustul meu, insa mi s-au risipit toate temerile dupa ce mi-am dat seama ca Maria Pauna nu doar ca stie ce face, dar intuieste extraordinar de bine clienta care ii lasa pe mana sprancenele ei, asa ca i le-am dat si pe ale mele. 🙂

Procesul de micropigmentare al sprancenelor s-a desfasurat in doua etape. In prima sedinta, Maria mi-a stilizat sprancenele, aratandu-mi care este finalitatea pe care o are in minte, apoi am trecut la micropigmentarea propriu-zisa, care a durat in jur de o ora si jumatate.

Se foloseste o crema anestezica, iar disconfortul este minim in timpul procedurii.

Dupa aceasta prima etapa, sprancenele sunt puternic conturate, urmand sa isi mai piarda din intensitate in urmatoarea saptamana. Gandul ca voi avea sprancenele dorite fara sa le mai fardez, m-a facut sa trec usor si amuzata peste faptul ca o vedeam pe Frida Kahlo in oglinda, in urmatoarele zile. 🙂

Am purtat, insa, in urmatoarea zi dupa micropigmentare, o pereche de ochelari care atenuau efectul temporar strident al sprancenelor.

M-am intors in studioul Mariei, Make Up Your Mind, dupa aproape 10 zile, pentru retus, adica a doua etapa a micropigmentarii.

De data asta, Maria Pauna a analizat culoarea, cum s-a modificat pigmentul si unde s-a estompat mai repede in aceste zile. A durat tot o ora si jumatate, cu aproximatie.

Dupa inca o saptamana, sprancenele mele au devenit ceea ce imi/ne doream si sper sa ramana asa cel putin un an. Desigur, pigmentul se mai estompeaza in timp, in functie si de tipul de ten, de cum le intretii, samd. Detaliile acestea tehnice te las sa le descoperi in salon, daca decizi sa apelezi la micropigmentare.

Am vazut multe doamne cu sprancene absolut dezastruoase, pe care Maria Pauna le repara, folosind diferite tehnici si asta chiar mi se pare o informatie de impartasit, mai ales ca multe avem faux pas-uri, inclusiv in ceea ce priveste sprancenele! 🙂