Pentru aceasta reteta simpla si delicioasa, ideala pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 2-3 portii:

  • 1/2 de cana cu quinoa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 de ardei rosu
  • 1/2 de cana de ciuperci taiate
  • o lingura de ulei de masline (sau alt ulei preferat)
  • sare roz de Hymalaya
  • piper
  • turmeric
  • boia de ardei iute
  • busuioc verde

Am lasat quinoa la inmuiat in apa rece, pentru jumatate de ora, apoi am clatit-o bine si am pus-o la fiert impreuna cu o cana de apa. Dupa ce a fiert 15-18 minute, am stins focul si am lasat capacul pus pana a absorbit toata apa. Se lasa cu capacul acoperit cam 5-10 minute.

Intre timp am tras in wok usturoiul, ardeiul si ciupercile, taiate marunt, apoi le-am adaugat peste quinoa, impreuna cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, turmeric si boia de ardei iute.

O poti lasa asa sau poti pune pe deasupra busuioc verde, taiat marunt. Te-ai prins deja ca eu prefer mancarea picanta, nu? Daca nu este si cazul tau, scoate boiaua de ardei iute, desi este un bun accelerator metabolic.

Poti combina quinoa cu o salata verde sau orice mix de frunze iti trece prin cap: rucola, valeriana, spanac, etc.

Quinoa trebuie consumata cu moderatie in dieta, deoarece, desi este o proteina completa si nu este trecuta in categoria “cereale”, ci este o samanta, inrudita mai degraba cu spanacul (asta am aflat de la Cristi Margarit 🙂 ), contine carbohidrati. Un consum ceva mai mare isi permit cei care fac sport, in special dupa un antrenament intens de fiare. Poate fi consumata de catre diabetici si de catre cei care au intoleranta la gluten si este minunata pentru alimentatia copiilor (Serghei este mare fan quinoa!).

Sa ma anunti cand faci reteta. Vreau sa stiu daca iti place! 🙂