Îmi plac la nebunie scoicile și știu și să le prepar, așa că, la invitația prietenilor de la Focus Magazin (Prima TV), am pregătit o rețetă delicioasă în bucătăria Chefs Experience.

Ingrediente:

  • 1 kg scoici
  • 100 ml sos de roșii
  • 1/2 fenicul
  • 1/2 ceapă
  • usturoi (făcut mujdei)
  • o lingură de unt
  • 150 ml vin alb
  • busuioc, coriandru, pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • piper, sare

Am tocat jumatate de ceapă și tot atâta fenicul, le-am pus la calit în uleiul de măsline timp de două minute și am adăugat scoicile. Am pus un capac să ajut scoicile să se deschidă mai repede, am adăugat cam două polonice de apă fierbinte și le-am lăsat pe foc timp de 3-4 minute.

Am luat capacul, am adăugat sosul de roșii și vinul și am lăsat să se evapore alcoolul pentru alte 3-5 minute. Am adăugat verdeața și untul, am stins focul și am pus și usturoiul, sarea și piperul.

Scoicile astfel preparate merg nemaipomenit cu foccacia, crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună!