Iubesc să mă simt bine în pielea mea și, deși programul meu este deosebit de încărcat și alerg între familie și activitațile profesionale, îmi fac timp pentru mine, pentru că știu că având o stare de bine, radiez bine și în jurul meu.

Frumusețea unei persoane, spun psihologii, iar numeroase studii par să o confirme, nu este dată doar de aspectul exterior al acesteia, ci mai ales de ceea ce se află la interior. Gândurile, atitudinile, grija și respectul față de sine însăși îi conferă femeii o frumusețe aparte care traduce vizual liniștea sa interioară și starea de bine.

Monica Daniela Găitănaru, psihoterapeut de orientare jungiană, susține că este foarte important să dezvoltăm prietenia cu noi înșine: ,,Frumusețea înseamnă armonie între minte, corp și suflet, iar una dintre modalitățile prin care o poți obține este să ai grijă de tine cu dragoste și blândețe, să îți acorzi răbdare și timp și, nu în ultimul timp, să nu uiți să celebrezi darurile fiecărei zile”.

Nici în primii doi ani de viață ai lui Serghei, baiețelul meu, nu neglijam aspectul acesta al îngrijirii și al răsfațului propriu, deși programul meu arăta aparent haotic, ca al tuturor mamelor cu bebeloi. Îmi era de ajuns un miros plăcut al unor produse de îngrijire, un exfoliant bun și senzația de spa la mine acasă.

Cristina Schmidt, psihoterapeut, trainer si coach, este de părere că o stare de bine, sentimentul că te simți bine în pielea ta începe cu o acțiune.

Pentru a te simți bine în pielea ta ai nevoie să te îngrijești pe interior (sufletul, mintea) dar și la exterior (corpul, alimentația, vestimentația). Înseamnă să fii aliniat: ceea ce gândești cu ceea ce spui cu ceea ce faci și cu felul în care arăți.

Așa cum ne facem timp pentru citit, exerciții fizice, diete sau să ieșim cu prietenii tot așa este nevoie să ne facem timp și pentru îngrijirea pielii. Timpul este mereu o scuză pentru lucrurile pe care nu le facem. 

Cum ar fi daca am înlocui scuzele cu o acțiune?

Răsfățul meu vine în această iarnă de la Sabon, sub forma unui ritual în trei pași, pe cât de simplu, pe atât de eficient:

1 – Uleiul de duș care înlătură impuritățile fără a usca excesiv pielea

2 – Body scrub-ul

3 – Loțiune de corp hidratantă

Singura problemă pe care o întâmpin este să aleg între aromele de iasomie, mosc, lavandă, vanilie, patchouli, ghimbir și portocală, arome care transformă ritualul meu de îngrijire într-o experiență magică așteptată cu nerăbdare de fiecare dată. Folosesc produsele Sabon de mulți ani și m-au cucerit încă de la prima întâlnire.

Gama completă de produse poate fi găsită în toate magazinele Sabon din țară, dar și online pe www.sabon.ro

SABON a venit pe lume din dragoste pentru texturi şi parfumuri, pentru arta îngrijirii, pentru creaţie şi pentru ascultarea celuilalt, şi din dorinţa de a le oferi oamenilor momente de relaxare şi magie într-o viaţă atât de agitată. Primul magazin SABON a fost deschis în 1997 pe Strada Shenkin, în inima oraşului Tel Aviv, de către cei doi fondatori ai lanţului – Sigal Kotler-Levi şi Avi Piatok.

Povestea SABON a început odată cu realizarea manuală a săpunurilor de casă, după o reţetă australiană veche de 70 de ani, vândute proaspete şi la kilogram. SABON s-a specializat în crearea unei experienţe personalizate şi palpitante, în dezvoltarea de produse de îngrijire pentru trup şi suflet, considerând de asemenea că mediul ambiental face parte integrantă din această experienţă.

SABON foloseşte doar ingrediente de înaltă calitate şi forme captivante, acordând o atenţie specială ambalajelor şi înţelegând sensul profund al termenului „dar”. Încă de la începuturile sale, compania SABON a fost foarte atentă cu natura şi pune accent pe folosirea de materiale naturale şi pe protejarea mediului în care trăim.

Monica Daniela Găitănaru – Psihoterapeut analist jungian, cu formare secundară în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, Practician și Formator în Referențialul Arhetipurilor Personale, Practician al Terapiei Cranio-Sacrale, Păstrătoare a vechilor tradiții în cadrul proiectului Ritualuri de Trecere, Facilitator a numeroase ateliere, cursuri și conferințe  pe zona de Feminitate, Psihologie și Dezvoltare Personală cu experiență de peste 10 ani și zeci de evenimente susținute cu inspirație și dăruire. Mai multe informatii puteți găsi aici:psihologieanalitica.roși ritualuridetrecere.ro, pagina de Facebook: Psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru.

Cristina Schmidt este profesor Asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei, Universitatea Bucuresti. Asustinut mai multe grupuri de Psihoterapie Transgenerationala in Romania, Italia si Indonesia. A creat si a sustinut mai multe grupuri de psihoterapie si de dezvoltare personala: Gestionarea Furiei, Corpul iti vorbeste, Inteligenta emotional, Scenariul Vietii. Are la activ peste 10.000h de training in companii nationale si multinationale. In perioada 2011-2012 a facut parte din echipa International Souldrama Institute si a sustinut workshopuri pentru mai multe grupuri in Universitatea din Jakarta, Salatiga si Denpasar. Membru fondator al SRAT (Societatea Romana de Analiza Tranzactionala) unde sunt vicepresedinte de peste 15 ani, International Transgenerational Therapy Association si Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti – mai multe detalii pe https://cristinaschmidt.com/si pe pagina de Facebook Cristina Schmidt.