Unul dintre oamenii care ma inspira atunci cand vine vorba despre un stil de viata sanatos este doctorul Joseph Mercola. Citeam zilele trecute unul dintre articolele sale, conform caruia ciupercile sunt pe lista alimentelor pe care trebuie sa ne bazam cand vorbim despre cresterea sau mentinerea masei musculare, asa ca am dat buzna in bucatarie si am facut o supa crema de ciuperci, pe care am personalizat-o, asa cum fac de fiecare data.
Iata varianta mea delicioaaasa! Ai nevoie de:
- 1 kg de ciuperci (poti folosi champignon, cu tot cu codite, pleurotus, funghi sau orice mix iti este pe plac)
- 2 cartofi dulci
- ½ telina mica
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- un cm de ghimbir ras
- doua linguri de ulei de nuci
- o lingura de ulei de trufe
- o cana de lapte de migdale
- sare roz de Himalaya
- turmeric
- chili piper de Cayenne (poti sa pui boia de ardei iute)
- patrunjel tocat
- caju
Am pus la fiert in 3 litri de apa ciupercile, cartofii dulci, telina si ceapa. Cand au fiert, am adaugat usturoiul si ghimbirul si le-am lasat sa dea un clocot impreuna. Am scurs apa in care au fiert si am pus-o deoparte. Am adaugat peste ciuperci si legume uleiul de nuci, uleiul de trufe si laptele de migdale si am mixat amestecul, completand cu o parte din apa in care au fiert pana a capatat consistenta dorita. Am pus la sfarsit sarea, turmericul si piperul Cayenne.
In farfurie am adaugat patrunjel tocat marunt, caju si inca niste ardei Cayenne (stiu, nu am scapare! 🙂 ).
Daca vrei ii poti adauga nuci, migdale sau orice alte oleaginoase si in loc de crutoane, daca iti trec prin minte, dar vrei totusi sa nu incarci caloric masa, poti sa maruntesti un Wasa sau orice alt cracker de secara.
That’s it!
0 Comments