…sau paste cu creveti, daca preferi. Eu am folosit tagliatelle proaspete cu ou de data aceasta, dar poti sa alegi orice alt tip de paste iti este la indemana.
Ingrediente (4 portii):
- un pachet de tagliatelle cu ou, proaspete (400 de grame)
- o lingura de ulei de masline
- 300 gr creveti
- 2-3 catei de usturoi
- 40-50 gr de unt
- 50 gr de parmezan
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 1/2 de ceasca de vin alb sec (aproximativ 50-60 ml)
- busuioc verde
- sare
- piper
- sos de rosii cu busuioc
Am pus untul la topit in wok, am adaugat usturoiul taiat marunt si dupa doua minute am adaugat crevetii, sucul de lamaie si vinul si le-am lasat impreuna pentru un sfert de ora, amestecand din cand in cand. La sfarsit am adaugat in tigaie si sosul de rosii, sare si piper si am oprit focul.
Intre timp am pus apa la fiert cu sare si cu o lingura de ulei de masline si cand a inceput sa fiarba, am adugat pastele si le-am lasat doua minute. Le-am scurs si am pus peste ele amestecul cu creveti, apoi am presarat parmezan si busuioc din belsug. Vinul alb, sec, putin fructat, pe care l-am folosit in reteta, merge de minune si alaturi de farfurie, intr-un pahar! 🙂
Reteta aceasta este una dintre preferatele mele, desi nu este cea mai dietetica varianta, asa ca prefer sa am grija la cantitatea din farfurie si sa o mananc dupa-amiaza sau in weekend, cand ma mai rasfat culinar.
Este drept ca nici nu ingrasa daca iei in calcul toate caloriile de peste zi sau daca faci sport. Nimeni nu a zis ca dieta trebuie sa fie fada si plictisitoare! Daca esti la dieta, totusi, scoate paharul de vin din ecuatie, deoarece alcoolul opreste arderea grasimilor si altereaza mediul hormonal. Poti sa scoti si parmezanul si deja vorbim de mai putine calorii. Daca esti in ziua de dezmat (a se citi “cheat day”), bucura-te!
Daca te-am inspirat sa o incerci, sa imi spui cum ti-a iesit!
0 Comments