Unul dintre cele mai importante lucruri pe care pot să le fac pentru Serghei este să îi construiesc amintiri frumoase, care sa îi modeleze frumos sufletul și percepția despre tradiții, valori și lucrurile care contează cel mai mult în viață, la care să se întoarca de fiecare dată cand va avea nevoie să se echilibreze.

Timpul de calitate petrecut alături de cei dragi este prețios și depășește ca valoare cele mai scumpe jucarii și cei mai fancy pantofi.

Nici anul ăsta nu l-am lasat pe Moș Craciun fără surpriza dulce pregătită cu entuziasm și drag special pentru el. Dacă lui Moș Nicolae i-am făcut pandișpan cu vișine, de data asta am zis că nu ar fi rau să încercam o reteta 100% nouă: turtă dulce glazurată. Rețeta am luat-o de aici . Serghei m-a ajutat nesperat de mult, iar seriozitatea lui și drăgălășenia infinita m-au făcut să rad în hohote de multe ori pe parcursul “acțiunii turta dulce”.

Ne-am pregătit ingredientele metodic, după care am început să preparam turta dulce urmarind video din rețeta. Serghei are o memorie fantastică și îmi repeta ce urmează, că eu iau degeaba lecitină, după cum știi deja dacă îmi ești prieten de mai mult timp. 🙂 Plus că după ce turta dulce a fost gata, am realizat repede că la glazurat este maestru și l-am lăsat doar pe el să definitiveze opera de arta.

Turta dulce glazurată este ușor de făcut și foooaaarte gustoasă! Nu ne-am așteptat niciunul să iasă așa de bună. Este o rețetă pe care o vom păstra. Serghei a ținut neapărat să se îmbrace după cum îl vezi, în ton cu evenimentul. L-a implicat și pe Lucian, care chiar dacă nu apare în pozele de aici, a făcut parte din echipa de cofetari ai lui Moș Craciun. Mamba, bulldogul nostru francez, a scapat de la făcut turtă dulce, deși a fost pe aproape să fie și ea implicată in această operațiune.

Momentul în care Serghei a pregătit tăvița cu turtă dulce și cana cu lapte pentru Moș Crăciun mi s-a părut de o tandrețe de nedescris și am înteles, pentru a nu știu câta oara de când sunt mamă, ce minune este să reușești să transmiți unui copil capacitatea de a se exprima prin fapte.

Crăciun fericit!