Unde iesim la masa? Acasa!

Salau de apa dulce la cuptor cu piure de mazare si salata de fasole verde si galbena, cu migdale

Bucataria se spune ca este sufletul casei, iar femeia este stapana casei, asa ca atunci cand am timp ador sa imi rasfat familia cu preparate facute de mine, iubesc sa mixez arome si sa ma bucur alaturi de cei dragi de preparate gustoase in intimitatea casei mele.

Duminica este ziua in care imi place sa gatesc ce am planificat deja in minte cu o zi in urma si sa #IesimlaMasaAcasa . Ajutorul meu a venit de la Edenia, unde am gasit exact ce aveam nevoie pentru a pregati ceva bun, usor, satios si spectaculos si unde mai pui ca totul a fost gata foarte repede!

Am decis sa gatesc salau de apa dulce la cuptor cu piure de mazare si salata de fasole verde si galbena, cu migdale, asa ca am ales de la Edenia fileuri de salau de apa dulce cu piele, fara aditivi si conservanti, mazare fina, fasole verde si fasole galbena, 100% naturale, fara conservanti, congelate rapid dupa recoltare pentru a-si pastra vitaminele si mineralele, lucru care este deosebit de important pentru mine atunci cand este vorba despre alimentatia familiei mele.

Haide sa iti arat cum am procedat!

Ingrediente:

  • o punga de file de salau de apa dulce de la Edenia (400 g), pe care l-am luat congelat si l-am lasat in frigider la dezghetat peste noapte
  • 200-250 g de mazare fina de la Edenia
  • (pentru piureul de mazare) un catel de usturoi, 100 ml de smantana dulce, sare dupa gust
  • 150 g de fasole verde de la Edenia
  • 150 g de fasole galbena de la Edenia
  • (pentru salata de fasole) 2 catei de usturoi, o mana de migdale crude, ulei de masline, aceto balsamico si sare
  • (pentru pesto) doua-trei crengute de busuioc verde, doua crengute de rozmarin, sucul de la un sfert de lamaie, jumatate de lingura de ulei de masline, doi catei de usturoi, sare, piper negru si fulgi de chilli

Am pus mazarea la fiert in momentul in care apa a inceput sa clocoteasca si am lasat-o timp de 8 minute. La fel am procedat si cu fasolea galbena si cea verde, pe care le-am pus impreuna la fiert tot 8 minute, din momentul in care a inceput apa sa fiarba, conform indicatiilor de pe ambalaj.

  • Pestele:

Am asezat fileurile de salau de apa dulce de la Edenia pe hartie in copt intr-o tava, le-am uns cu un pesto din busuioc, rozmarin si usturoi, strivite in mojar si asezonate cu ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper negru si fulgi de chilli. Am preincalzit cuptorul si am lasat fileurile de salau la cuptor pentru 8 minute, la 180 de grade.

  • Piure:

Am scurs mazarea, i-am adaugat 100 ml de smantana dulce, un catel de usturoi, sare si o lingura de ulei de masline.

  • Salata de fasole verde si galbena:

Am lasat fasolea la scurs, apoi am pus-o intr-un bol, am adaugat 2-3 catei de usturoi taiati, midgale taiate, sare, ulei de masline, aceto balsamico si le-am amestecat.

Am asezat fileurile de salau alaturi de piure, iar intr-o alta farfurie din superbul meu set de farfurii Sand (pe care il poti avea si tu aici) de la Edenia am pus salata de fasole.

Mixul de arome este fantastic si prepararea acestor bunatati a fost simpla si rapida. Incearca si tu!

Tags , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *