Conform datelor oferite de World Life Expectancy, 57% din cazurile de deces din Romania sunt direct sau indirect legate de problemele hipertensiunii. În baza unor date preliminare rezultate în urma măsurărilor tensiunii arteriale, 13% din populația hipertensivă din Romania prezintă aritmii, însă doar 4% dintre cei afectați sunt conștienți de această condiție. Adesea, aritmia nu constituie o ameninţare la adresa sănătăţii. Unele aritmii, însă, pot provoca simptome îngrijorătoare sau chiar periculoase pentru viaţă. Acestea pot fi cauza afectării muşchiului cardiac, pot conduce la formarea de trombi și apoi la atac cerebral sau infarct.

Din luna decembrie, pe piața din România poate fi găsit un tensiometru nou, revoluționar – SENDO ADVANCE 3. Dispozitivul are încorporată tehnologia japoneză HIRA (Heartbeat Irregularity Rate Analyzer), care are rolul de a analiza riscul creat de ritmul neregulat al inimii – aritmia.

HIRA urmăreşte apariţia aritmiei şi, după doar șapte măsurări, determină patru niveluri de risc: de la Zero“ – totul este în regulă, până la „Nivelul trei“– se recomandă vizită la medic cât mai curând. Scopul acestei tehnologii este ca tot mai mulţi oameni să înţeleagă dacă suferă de aritmie, care este gradul de risc şi să poată lua măsurile necesare pentru a-şi proteja sănătatea şi viaţa.

SENDO ADVANCE 3 este un tensiometru sigur, care se poate utiliza uşor la domiciliu. Pentru a măsura nivelul tensiunii arteriale este necesară apăsarea unui singur buton, iar dispozitivul va porni. Acest lucru conferă comoditate, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care nu sunt familiarizate cu tehnica.

De asemenea, dispozitivul este prevăzut cu indicatori ce semnalează o poziţionare inexactă şi incorectă a manşetei sau deplasarea în timpul măsurării, ceea ce poate conduce la o măsurare inexactă.

Tensiometrul SENDO ADVANCE 3 garantează o măsurare precisă, oferind garanția unui produs sigur, pe care se poate conta în orice moment.

Înființată în anul 1998, UniComs este o companie multinațională cu activitate în domeniul sănătății specializată pe produse pentru diagnosticare acasă. UniComs AG are sediul în Zurich, Elveția, și își desfășoară operațiunile în centrul și estul Europei, precum și în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord. Toate produsele UniComs au drept principale caracteristici precizia, ușurința în utilizare și tehnologia inovativă.

Fiind prezenta la lansarea SENDO ADVANCE 3 in Romania, la îndemnul organizatorilor, mi-am luat tensiunea cu acest nou dispozitiv si rezultatul 120 cu 80 mi-a aratat înca o data ca merită sa investesc intr-un stil de viata sanatos.