În sezonul rece, buzele crăpate ne pot da bătăi de cap. Ce ar fi să vă spun care soluția mea la această problemă, soluție care funcționează atât iarna la schi, cât și vara la mare? Balsamul de buze făcut în casă este hidratant, cicatrizant, onctuos și cu miros plăcut.

Ingrediente:
1/2 linguriță de ceară de albine
1/2 linguriță de unt de shea
1/2 linguriță de ulei din nucă de cocos
1/4 linguriță de ulei de ricin
o capsulă de vitamina E
un vârf de linguriță cu miere
7-8 picături de ulei esențial de portocale (pentru uz cosmetic!)

Punem într-un recipient ceara de albine, untul de shea și uleiul din nucă de cocos și îl lăsăm în cuptorul cu microunde până ce compoziția ajunge în stare lichidă. Adăugăm apoi celelalte ingrediente, le amestecăm împreună cu o ustensilă din lemn și turnăm amestecul într-un recipient.

Punem recipientul la congelator pentru jumătate de oră, apoi îl scoatem și îl păstrăm la temperatura camerei, de preferat departe de razele directe ale soarelui. Poate fi folosit după 24 de ore.

Rețetele preparate în casă sunt destinate tenurilor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!