Vara imi place sa imi simt tenul bine hidratat, mai ales ca tenul meu este normal cu usoare tendinte de uscare si imi place sa stau in aer liber cat mai mult, fie ca imi fac antrenamentele dis de dimineata, fie ca merg cu Serghei si cu Mamba in parc, sau cu familionul si prietenii “la gratar”, la mare, la munte, samd. Tocmai de aceea folosesc de cativa ani o crema excelenta facuta de mine, hidratanta, care protejeaza pielea expusa la soare, ofera protectie solara si estompeaza ridurile fine de expresie.
Poate fi folosita indiferent de varsta si are termen de valabilitate de 8 saptamani, tinuta la temperatura camerei. Desi pare complicat de facut, mai ales daca nu ai facut pana acum o crema, te asigur ca este un proces foarte simplu, in urma caruia te alegi cu o crema senzationala, la un pret decent. Haide sa facem impreuna!
Ingrediente (pt aprox. 60 ml):
– 15 ml ulei de argan
– 15 ml ulei de susan
– 15 ml ulei de jojoba
– 3-4 pic vit E uleioasa (o capsula)
– 4 lingurite de ceara de albine
– 20 pic ulei de tamaie
– 40 pic coenzima Q10
49 Comments
Melania
Suuuuuper! Gandeam de cateva zile “poate face Adina o crema de fata pentru vara…” …. :*
Acum trec la treaba! 🙂
Multumesc!
adina
Telepatia functioneaza! :))
Roxana
Imi vine sa mananc cremele, nu doar sa le pun pe fata! 🙂 Nu am comentat pana acum pe blogul tau, Adina, insa iti urmaresc video-urile frecvent si ma minunez de imaginatia ta cand creezi aceste creme! Succes in continuare, I am here to stay 🙂
adina
🙂 Ce dulce! Iti multumesc pentru ca imi esti alaturi! Te pup!
Niko
Bună Adina .Sunt și eu acum la început și tot urmăresc aceste creme super facute de tine și vreau sa mi prepar crema de vara cu SPF .Acolo zici de ulei de tămâie ….este ulei esențial ? Unde întreb peste tot dau de esențial 🙂 . Multumesc
adina
Bună! Așa cum am răspuns unei alte doamne mai sus, SPF homemade nu există, ci doar unele ingrediente care oferă în mod natural o anumită protecție împotriva arsurilor solare. Pentru ca un produs să fie trecut în categoria produselor SPF există teste specifice de laborator. Uleiul de tămâie este esențial și toate uleiurile esențiale folosite trebuie să fie pentru uz cosmetic.
Ramona
Buna Adina,
Felicitari pentru tot ceea ce faci.
Am o intrebare. De exemplu pentru creme de fata pui 2 lingurite de ceara de albine. Te referi la2 lingurite de ceara solida sau lichida ?
Multumesc.
adina
Buna! Multumesc! Ceara solida. 🙂
Alina
Buna Adina,
Îți urmăresc in mod uzual blogul si tot timpul găseasc ceva nou folositor, de la creme, la retete, sport etc. In plus esti o persoana foarte simpatica , întodeauna plină de entuziasm,
In ceea ce privește rețeta cremei de mai sus, intenționenez sa o prepar dar întrebarea mea este, daca intr-adevăr are protecție solară sau trebuie sa mai aplic o crema cu loțiune de protecție.
Am tenul deschis si tendința de a face pete maronii.
Multumesc anticipat.
Mult succes in toate!
adina
🙂 Multumesc si eu! Aceasta este o crema excelenta pentru vara, mentine ridicat nivelul de hidratare al pielii si are factor de protectie dat de uleiul de susan. Eu am tenul ceva mai inchis si imi este suficient acest factor de protectie, insa daca stii ca ai aceasta tendinta, de a face pete, adauga si jumatate de lingurita cu oxid de zinc, pe care mai intai il pisezi intr-un mojar, sa fie cat mai fin si sa se disperseze uniform in crema. Adauga oxidul de zinc la sfarsit si amesteca foarte bine. Acesta este insolubil, dar se va dispersa omogen daca este amestecat cu simt de raspundere. 🙂
Alina
10kssss pt răspunsul elaborat !!! Așa voi face.
Multă inspirație in continuare !
adina
Cu drag! Te pup!
Mariana
Buna Adina,
Felicitari pentru tot ceea ce faci si mult succes in continuare! In legatura cu crema de mai sus, mai exact uleiul de tamaie, eu gasesc numai ulei esential de tamaie….voi mai cauta, dar se poate face crema si fara acest ulei sau cu un inlocuitor?
Multumesc anticipat!
adina
Multumesc! In reteta este vorba despre uleiul esential de tamaie.
Elena
Bună Adina! Nu găsesc coenzima q 10. Pot lua capsule moi și sa le sparg? Sunt combinate cu ulei cătină. Mai pot adaugă în crema aceasta și o jumătate linguriță oxid zi. Sau nu mai e nevoie? Mulțumesc! !!
adina
Ar fi de preferat sa gaseesti coenzima Q10, dar suna ok si combinatia la care te-ai gandit. Crema are deja factor de protectie, datorita uleiurilor folosite, insa daca simti nevoia sa suplimentezi, poti sa adaugi oxide de zinc in proportie de 5-10%. Te pup!
Elena
Mulțumesc!!! Te pup!!!
adina
Cu drag! Pup si eu!
Elena
Tipa de la plafar mi a spus ca pot înlocui coenzima q 10 cu uleiul de cătină. E OK?Sau ar fi mai ok sa iau capsulele moi de coenzima q 10 cu ulei de cătină și sa le sparg???Mulțumesc anticipat!Te pup!
adina
Sunt ok si capsulele de coenzima Q10 cu ulei de catina, daca nu gasesti altfel.
Elena
Tu de unde iei Q10 solubila?Eu nici pe net nu am găsit. Doar sub forma de capsule moi sau tablete.
adina
Buna! Ultima oara le-am luat de la o farmacie care avea si laborator, parca, dar de regula comand de la magazine online. Incearca pe http://www.elemental.eu.
Elena
Mulțumesc și felicitări pentru ceea ce faci!! Mult succes în continuare! Te pup!
adina
🙂 Cu drag!
adina
Cu drag!
Niko
Buna Adina pt crema de vara cu SPF folosim uleiul de tămâie esențial ,coenzimea q 10 si colagenul ?
adina
Bună! Anumite ingrediente oferă în mod natural o anumită protecție pentru pielea expusă la soare, însă este mult să ne referim la el ca fiind SPF homemade. Pentru ca un produs să intre în această categorie este nevoie de teste de laborator, așadar depășește pragul a ceea ce putem obține acasă. Eu folosesc această cremă vara, iar de multe ori folosesc înainte o cremă SPF 20 pentru față. Mă mai ceartă dermatologul că nu pun mereu SPF, dar mă înțelege că iubesc bronzul, păcatul meu suprem alături de ciocolată! 🙂
Elena
Bună. !!Sunt începătoare și nu am înțeles care i treaba cu oxidul de zi 5_10 %.Eu am luat și pe eticheta scrie5-50%. CAT sa pun în crema aceasta???zi mi te rog cantitatea exprimata în lingurițe. Mulțumesc mult! !!
adina
🙂 5-10% din cantitatea totala. Spre exemplu, la aproximativ 50 ml de crema, pui 2,5 – 5 gr oxid de zinc. Asta inseamna cam 1/2 de lingurita – max o lingurita (rasa). Amesteca ff bine, sa se disperseze uniform. Cu drag!
Elena
Mulțumesc mult pt înțelegere! !! Te pup☺😊
nicoleta
colagenul nu este solubil in uleiuri. cum explicati?
nicoleta
cum explicati folosirea lui intr o combinatie anhidra?
nicoleta
l-am folosit intr un ser pe care l ai recomandat si nu se amesteca. mai bine zis, se separa…
adina
Scuze, am inteles intr-un final! Am primit mai multe mesaje in acelasi timp de la mai multe persoane si nu stiam la ce te referi. Intr-adevar, in crema mea de fata pentru vara s-a strecurat o greseala si anume, in locul colagenului, era coenzima Q10. Voi face modificarea chiar acum, multumesc! Se mai intampla… In ceea ce priveste serul, initial am facut serul fara colagen, iar in acea perioada foloseam si niste fiole cu colagen si elastina, asa ca dupa ce am terminat fiolele respective, avand colagen in dulapiorul cu ingrediente pentru cosmeticele pe care mi le fac, am ajuns in cele din urma sa includ colagenul direct in serul de noapte, pe care il agit inainte de folosire. No science rocket! 🙂
adina
Pai nu este solubil, se separa. Cum sa explic?
Monica
Buna Adina! Fac crema ta de cateva luni si sunt foarte multumita, hidrateaza foarte bine , insa eu avand un ten foarte alb cu cateva pistrui 😀 , acum ca a venit vara nu prea beneficiez de protectia solara din crema 🙁 Am adaugat si o lingurita de oxid de zinc si degeaba.. ce sfat poti sa-mi dai astfel incat fata mea ALBA sa aiba parte de protectie solara.. Multumesc
adina
Oxidul de zinc ofera o protectie buna impotriva razelor UV (atat UVA, cat si UVB). Daca simti ca nu este suficient, alege o crema dermatocosmetica cu SPF peste 30, inclusiv cand esti in casa sau la birou, poarta ochelari de soare afara si palarie/sapca pe plaja sau in parcuri.
monica
Multumesc mult pentru raspuns.. pupici
adina
Cu drag!
Sorina
Buna,
Cum poti mentine ceara solida atat de mult timp lichida? Adica din momentul in care o iei de pe baia de apa si pana adaugi toate celelalte ingrediente- nu se solidifica? CoQ rezista si ea la temperatura aceea? La fel si vit. E ? Ce inseamna la tine 4 lingurite de ceara, poti sa-mi spui procentual cat inseamna asta? As vrea sa incerc crema dar sunt sceptica in ceea ce priveste cantitatile si temperatura.
Merci!
adina
Ceara nu are o temperatura foarte ridicata, deoarece sta putin in apa fierbinte si nu este afectata coenzima si nici vitamina E. Toate ingredientele sunt pregatite si le amestec repede, astfel incat ceara nu se solidifica. 4 lingurite de ceara reprezinta aproximativ 20-22 grame.
Sorina
Multumesc frumos pentru raspuns! Intre timp am incercat-o si a iesit chiar bine :).
Elena
Salut! Sunt incepatoare in acest domeniu, dar entuziasmata si …putin confuza. Spre exemplu, am incercat sa prepar un unt de corp, cel de pe blog. In afara de unturi,restul ingredientelor se adauga dupa ce s-a mai racit compozitia, pentru ca a mea s-a incalzit destul de mult pana s-a topit. Uleiul esential si vit, E sau A se adauga peste compozitia calda?
Nu reusesc sa gasesc uleiul de tamaie si vara a sosit deja, as dori sa prepar crema.Cu ce alt ulei l-as putea inlocui oare…eu am de migdale,canepa…
adina
Bineinteles, daca este spre fierbinte compozitia o lasi putin sa se raceasca si apoi adaugi restul ingredientelor, peste compozitia calda. Uleiul de tamaie se gaseste la magazinele naturiste, tip Plafar. Poate fi scos sau inlocuit, dar eu il prefer pentru proprietatile lui extraordinare.
Adina
Buna Adina. As vrea sa imi fac crema de fata acum pt iarna. Eu am tenul mixt. Iarna e spre uscat. Mai trebuie sa mai pun ceva in plus sau e suficient de hidratanta? 😘😘 multumesc. O zi frumoasa.
adina
Buna! Este hidratanta si sunt sigura ca iti va placea. Poti sa incerci si http://www.adinahalas.ro/masca-mea-hidratanta-pentru-iarna/. Te pup!
Melinda
Bună! Mă interesează sa fac aceasta crema dar nu știu la ceara de albine la ce fel de lingurițe te referi sunt lingurițe dozatoare de diferite dimensiuni.se poate folosi și lingurița simpla de bucătărie care cred ca are acelaș gramaj.
adina
Este vorba despre lingurița de bucătărie sau cea doza toare de 5 ml. Într-adevăr, au același gramaj.