Iarna ne trezim cu mainile uscate chiar când ne este lumea mai dragă, așa că am filmat pentru rubrica mea din cadrul emisiunii Vorbește lumea de la PRO TV o rețetă de cremă hidratantă pentru mâini, făcută în casă, care rezolvă cu succes și problemele mai grave ale mâinilor în sezonul rece, cum ar fi înroșirea și mâncărimea acestora, pe lângă uscarea excesivă a epidermei.

Ingrediente:

Prima etapă:
– 4 linguri ulei din nuca de cocos
– 4 linguri unt de cacao
– 2 lingurite ceara de albine
– o linguriță ulei de migdale dulci
– o linguriță ulei de avocado
– 1/2 linguriță extract uleios de galbenele
– 1/2 linguriță extract uleios de morcov
– 8-10 picături vitamina E

Punem toate ingredientele într-un vas termorezistent pe care îl scufundăm într-o cratiță cu apă care fierbe, amestecând cu un bețișor sau o linguriță de lemn, până ce conținutul ajunge în stare lichidă. Luăm de pe foc și lăsăm să ajungă la temperatura corpului (testăm pe antebraț să nu mai frigă). Între timp, trecem la etapa a doua.

A doua etapă:
– două linguri gel de aloe vera
– două linguri apa de trandafiri
– 1/2 linguriță glicerina vegetala

Amestecăm ingredientele de la etapa a doua impreună într-un vas.

Etapa a treia:

Folosim mixerul pentru amestecul rezultat la prima etapă, dacă acesta s-a răcit, și apoi adăugăm puțin câte puțin amestecul de la etapa a doua. Gata crema! O lăsăm să se “odihnească” timp de 24 de ore, apoi o putem folosi de fiecare dată când simțim nevoia de hidratare suplimentară.

Rețetele preparate în casă sunt destinate tenurilor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!