Haide să preparăm o rețetă de cremă crema de zi hidratanta, cu puternic efect antiage! Este ideală pentru tenurile terne, lipsite de strălucire, îmbătrânite, dar poate fi folosită și ca metodă de prevenție.

Ingrediente:

  • două lingurițe de ceară de albine
  • 4 lingurițe de ulei de jojoba
  • 3 lingurițe de extract uleios de morcov
  • 20 picături de ulei esențial de tămâie

Topim ceara de albine la cuptorul cu microunde sau la bain marie și apoi adaugăm celelalte ingrediente. Le amestecăm și punem amestecul într-un recipient pe care îl lăsăm la frigider câteva ore. După aceea, crema se ține la temperatura camerei și se folosește în decurs de 8 săptămâni.

ATENȚIE! Această cremă nu conține factor de protecție și este gândită pentru zilele mai puțin însorite. Pentru protecție solară adăugați oxid de zinc (5 – 10%, din cantitatea totală de cremă) sau înlocuiți uleiurile din rețeta (sau o parte dintre ele) cu ulei de zmeură, susan, morcovi sau catină.

Rețetele preparate în casă sunt destinate tenurilor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!