Dieta nu trebuie să fie fadă și plictisitoare. Am ținut atât de mult timp diete încât acum știu exact cum să fac să nu cedez tentațiilor gustoase din jur. Unul dintre secretele mele este să folosesc multe condimente și plante aromatice și să dau gust mâncării.

De data asta am gătit pentru Vorbește lumea de la PRO TV, în cadrul rubricii Jurnalul lui Halas, ciocănele de pui la cuptor cu quinoa cu ciuperci și legume și salată de rucola. Nimic fancy și ieșit din comun, dar dacă urmați toți pașii, garantez pentru gust.

Am preîncălzit cuptorul, am dat ciocanelele de pui prin Vegeta Natur – condimente pentru pui auriu, 100% din ingrediente naturale, care conține curcuma, chimen, coriandru, scortisoara, chilli, usturoi si sare de mare. Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute, la 170 de grade.

Quinoa cu ciuperci și legume:

  • o cana cu quinoa
  • 3 căței de usturoi
  • un ardei capia
  • o cană de ciuperci tăiate
  • o lingură de ulei de măsline
  • Vegeta Natur – adaos universal pentru mâncăruri (un mix de 9 legume deshidratate, 100% din ingrediente naturale)

Am lăsat quinoa la înmuiat în apă rece timp de un sfert de oră, apoi am clătit-o bine și am pus-o la fiert împreună cu două căni de apă. Dupa ce a fiert 15, am stins focul și am lăsat capacul pus până a absorbit toată apa. Se lasă cu capacul acoperit cam 5-10 minute.

Între timp am tras în wok în uleiul de măsline usturoiul, ardeiul și ciupercile, tăiate grosier, am adăugat și condimentele și apoi le-am amestecat cu quinoa.

Am pus alături și o salată de rucola cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie și gata masa! Poftă bună!

Dieta cu gust