În ultimii ani, bărbații au devenit mai preocupați de modul în care arată. Poate că erau și înainte, însă acum, mai mult decât oricând, au înțeles că schimbările fizice prin care trec sau diverse alte caracteristici pe care ei le consideră inestetice, pot fi remediate dacă nu le sunt pe plac. Aceste îmbunătățiri cresc considerabil stima de sine.

Lucian a decis într-o perioadă că freza lui nu se mai așează și a devenit din ce în ce mai îngrijorat de apariția primelor semne de alopecie. Atunci când a verbalizat această îngrijorare, a devenit evident că este momentul să caute cea mai bună soluție care să rezolve problema, astfel încât implantul de păr a devenit o dorință imediată. Alegerea cea mai bună în cazul lui a fost LookClinic.

Acum, la 7 luni de la această intervenție, am adunat întrebările pe care eu le-am primit cel mai des pe rețelele de socializare cu privire la implantul de păr și le-am adresat mai departe doctorului Panagiotis Vogiatzis.

 • Cine iși poate face implant de păr?

Intervenția de implantare prin metoda FUE se adresează persoanelor ce își doresc o îmbunătățire a aspectului fizic. O primă condiție ar fi ca alopecia să fie stabilizată și să existe suficient păr în zona donatoare. De asemenea, la fel de important este și ca pacientul să nu sufere de afecțiuni grave și să nu prezinte cicatrici în zonele vizate. 

În urma unei consultații, echipa noastra medicală explica fiecărui pacient tot ce trebuie să știe despre această intervenție.

 • De ce femeile nu sunt candidatele ideale?

În cazul femeilor, căderea părului diferă în mai multe feluri. Dacă la barbați, pierderea podoabei capilare este în general de tip androgen, la femei predomină cauzele hormonale. Modelul de cădere al părului la femei este mai mult din partea de sus a scalpului și mai puțin din lateral, spate și linia părului. De asemenea, părul este mult mai subțire în partea de sus și mai puțin în părțile laterale, iar căderea părului este mai difuză. Doar în urma unei consultații putem stabili cauza pierderii părului, și tot atunci vom ști dacă această intervenție este recomandată sau nu. 

 • Există mai multe tehnici de implantare? Ce tehnică se folosește la LookClinic și ce presupune?

Există două metode de implantare.  În cadrul clinicii noastre este utilizată metoda FUE, care este cea mai avansată la nivel mondial. Metoda FUE (Extractia de Unități Foliculare) presupune, față de metoda tradiţională Strip, o recoltare şi implantare fir cu fir a unităţilor foliculare. Fiecare folicul este așezat într-o anumită direcție, unghi și adâncime, cu ajutorul implanter-ului, o unealtă patentată, oferind rezultate 100% naturale și viabilitate maxima. Părul implantat continuă să crească pe toata durata vieții persoanei respective și nu mai cade.

 • Există o vârstă ideală pentru a recurge la acest implant? Dar limite de vârstă?

Majoritatea persoanelor care apelează la această procedură sunt barbați și în general au peste 35 de ani. Nu există o limită superioară de vârstă dacă starea de sănătate permite efectuarea acestei intervenții. 

 • Este dureroasă procedura?

Implantul de par prin metoda FUE este o procedură nedureroasă.  Totul se desfășoară sub anestezie locala, iar în timpul intervenției pacientul se poate relaxa, poate asculta muzică, privi la televizor sau chiar poate dormi. Implantul de păr are loc într-un mediu complet sigur și steril. 

 • Cât durează intervenția?

Intervenția durează între 4 și 6 ore de regulă, dar se poate prelungi în funcție de numărul de foliculi implantați. 

 • Este obligatoriu ca pacientul să fie ras pe cap?

Datorită noilor protocoale, nu mai este nevoie ca pacientul să fie ras pe cap complet, daca nu dorește lucrul acesta.

 • La cat timp după implant se pot folosi șepci/pălării?

Pacientul poate începe să poarte ceva pe cap și se poate tunde la 15 zile de la implant, iar pentru vopsirea părului este indicat sa se aștepte 45 de zile de la efectuarea procedurii.

 • La cât timp se observă primele rezultate? 

După două – trei luni de la intervenție  începe creșterea permanentă a  părului transplantat, aproximativ un cm pe luna, fiind necesare cel putin 6 luni pentru a vedea o creștere semnificativă. Rezultatele finale sunt însă vizibile la 9 luni de la transplant. Părul implantat nu va cădea. Cu toate acestea, aplicațiile locale de minoxidil sunt recomandate pentru a preveni subțierea și căderea părului existent.

 • Ce trebuie să faca pacientul în zilele de după implantare?

După intervenție, zona implantată rămâne pansată pentru 48 de ore. Primele zile poate fi spălată doar prin clătirea cu apă călduță și folosirea de șampoane pentru bebeluși timp de 10-14 zile postoperator. Pacientul va evita expunerea la soare, vânt, frig și umezeală. Antrenamentele de tip cardio și înotul pot fi reluate după două săptămâni, în vreme ce exercițiile fizice solicitante, precum ridicarea de greutăți, pot fi reluate dupa 4 saptămâni.

 • Din multitudinea de fire trasplantate, câte rămân?

Rata de viabilitate a grefelor prelevate de noi este de peste 90%, în vreme ce media industriei este de 50%, conform studiilor.

 • Ce costuri presupune un implant de par? Există posibilitatea de a se plati în rate?

Prețul unei intervenții depinde de numarul de grefe implantate. Începe de la 1560 euro și poate ajunge până la 4700 euro. Pacienții care își doresc această intervenție, pot beneficia și de un sistem avantajos de rate. 

 • Ce înseamnă că implantul este garantat pe viață?

Metoda FUE – folosită în clinica noastra – garantează aceste rezultate pe viață. Controlul complet al adâncimii, direcției și unghiului în care este plasat foliculul de păr asigură rezultate 100% naturale pentru toata viața.