Una dintre cele mai serioase preocupari ale noastre, doamnelor, este parul, nu-i asa? 🙂 Ziua in care parul se aseaza cum trebuie este o zi in care simt ca pot face orice din ce mi-am propus, in schimb, bad hair day imi faulteaza agenda, asa ca am cautat mereu solutii care sa dea parului meu volum, fara sa il deterioreze.

In afara de zilele in care trec pe la salonul prietenului meu Laurent Tourette, mi-am mai gasit un prieten in… lavanda.

Uleiul de lavandă stimuleaza creşterea părului si ii adauga volum. Eu imi masez scalpul cu ulei de lavanda seara, punand cateva picaturi intr-o lingura cu ulei de jojoba, iar dimineata il spal normal. Uleiul de jojoba este hipoalergenic şi este potrivit tuturor tipurilor de piele. Repet aceasta procedura saptamanal, iar uneori zilnic, pentru o perioada de 2-3 saptamani. Parul meu, care este drept si fin, capata volum astfel.

ATENTIE: Uleiul de lavanda trebuie sa fie pentru uz cosmetic!

De asemenea, atunci cand am ramuri de lavanda la indemana, le pun in apa care a ajuns la fiert si le las acolo15 minute, apoi opresc focul si las apa sa se raceasca. O strecor dupa ce s-a racit si imi clatesc parul cu apa de lavanda obtinuta pentru un luciu extraordinar. Folosesc o ramura de lavanda la 200 – 300 de ml de apa. Poti sa faci si o cantitate mai mare si sa o tii la temperatura camerei, cu conditia sa o folosesti in decurs de cateva zile.