M-ai intrebat in repetate randuri daca nu am cumva in “sertarul cu minuni” facute in casa si vreo reteta de parfum. Povestea cu parfumul este una aparte si dragostea pentru parfumuri, mostenita de la mama, nu ma lasa sa incerc sa produc ceva despre care nu am siguranta ca ar putea iesi asa cum imi doresc. Am facut, insa, cunostinta cu Luviane Atelier de Parfumerie, care este un brand artizanal românesc, conceput pentru natural perfumery aficionados, după tehnici tradiționale foarte vechi.

Întreg conceptul brandului integrează experiențele personale ale creatoarei, având o puternică inspirație din etnicul romanesc, ce face ca Luviane să fie un promotor al tradiției și al simbolisticii acesteia. Numele Luviane păstrează atât registrul personal, cât și emoția generată doar de o creație autentică și reprezintă o anagramă a numelui fondatoarei Iulia-Victoria Neagoe.

Linia de parfumuri are la bază ingrediente naturale dintre care cele mai multe sunt bio, provenind din exploatări agricole ce respectă condițiile necesare. Nu conțin sulfați, plumb, parabeni, arome sintetice, propilen glycol sau lauril sulfat, ceea ce reprezintă unul dintre avantajele parfumeriei naturale.

Un alt beneficiu al acestui segment de parfumerie este și folosirea uleiurilor esențiale din flori, semințe, fructe sau plante extrase prin distilare sau presare la rece și care, absorbite prin piele sau inhalate (aromaterapie), ajută la menținerea unei stări optime a minții și a corpului, având proprietăți deosebite: detensionarea stresului, calmare, antiseptic, rol afrodisiac, decongestionant, antiinflamator etc.

Apele de parfum sunt realizate pe bază de infuzii sau macerate și conțin uleiuri esențiale, tincturi, extracte, absolute, rășini și alcool de cereale, iar cele solide conțin ceară de soia și de jojoba, certificate bio. Ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate handmade, din pulpă, fără conținut de lemn și clor, provenită din păduri bine gestionate, iar pânza de borangic, din interiorul cutiei, este realizată la război manual, într-un atelier din România. Linia de parfumerie Miresme Romanesti cuprinde patru parfumuri de damă: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum pentru copii, Zâna Florilor, un parfum bărbătesc, Darzalas și un parfum ediție limitată de Crăciun, Neios.

Mister, de la Luviane Atelier de Parfumerie