Părul gras, ars, deteriorat, aspru, fără strălucire, firul firav și căderea părului sunt probleme ce pot fi ameliorate sau chiar rezolvate cu această mască de păr făcută acasă.

Ingrediente:
– un avocado
– un galbenuș de ou
– o lingură de ulei din nuca de cocos
– o lingură de ulei de măsline
– o lingură de ulei de ricin
– o linguriță de vitamina A uleioasă
– o linguriță ulei de jojoba
– sucul de la jumătate de lămâie

Ingredientele (în afară de sucul de lămâie) se amestecă și se împarte amestecul rezultat în două recipiente. Într-unul dintre ele se adaugă și sucul de lămâie. Acesta se aplică pe scalp, iar amestecul care nu conține suc de lămâie, se aplică pe toată lungimea firului de păr.

Aplic de regulă această mască pe părul uscat. Se poate aplica și pe părul umed, când cuticula firului de păr este deschisă de la apa caldă. Pun pe păr o folie alimentară sau o cască de duș și un prosop deasupra. Se lasă să acționeze două ore și apoi se spală părul normal.

Masca de păr acționează cel mai bine în sinergie cu o alimentație echilibrată, o hidratare corespunzătoare, protejarea părului împotriva factorilor nocivi (soare, vopsit, întins cu placa, șamd), îngrijirea părului (tuns vârfurile despicate).

Atenție!
Dacă vă cade părul în cantități mari, faceți o vizită medicului dermatolog, pentru a înlătura orice suspiciune de dermatită seboreică sau altă afecțiune. Dacă acest pas a fost îndeplinit, apelați cu încredere la măști pentru păr făcute în casă.