Zilele trecute am acceptat cu drag invitatia de a merge la  Workshopul Olfactiv organizat la atelierul de parfumerie LUVIANE. Pe Iulia-Victoria Neagoe si ale ei creatii inmiresmate le admiram de ceva vreme, insa ideea de a incerca sa imi creez parfumul propriu, ajutata de ea, mi s-a parut extraordinar de atractiva.

Pe parcursul celor cateva ore pe care le-am petrecut in atelierul de parfumerie LUVIANE, am aflat o multime de lucruri interesante despre istoria parfumeriei. Am fost amuzata de faptul ca partea mea intunecata si-a facut aparitia in timpul workshop-ului, lucru remarcat de Iulia, dupa ce a vazut cu ce ingrediente am ales sa lucrez, asa ca mi-am denumit creatia Love My Dark Side, acesta fiind si un hashtag pe care il folosesc des pe Instagram, in functie de starea pe care o traversez si aleg sa o exprim.

Contrar a ceea ce ai putea crede dupa aceasta marturisire sunt o persoana pozitiva si aleg sa imi imbratisez “scheletii din dulap” si greselile, nicidecum sa fug de ei. Poate de aceea creatia mea din cadrul workshop-ului a iesit cumva intunecata, adanc inradacinata, misterioasa, dar calda si revigoranta.

Am plecat acasa incantata, intr-o stare de exaltare greu de descris in cuvinte si am pus asta si pe seama ametistului incrustat in bijuteria mea din colectia “Podoabe aromate”, de inspiratie victoriana, Iulia-Victoria Neagoe avand o pasiune veche pentru bijuteriile cu parfum si pentru centurile Chatelaine de care erau prinse si recipientele micute cu elixir magic.

Iulia este de parere ca dupa bunele maniere, o femeie nu ar trebui sa spuna niciodata ce parfum foloseste iar faptul ca parfumul, care este un secret al seductiei, este scos in lume intr-un pandantiv la vedere, pentru ea reprezinta un manifest. Toate bijuteriile sunt din argint 925 cu pietre semipretioase iar parfumul din pandantiv este la alegerea clientului. Exista mai multe variante de bijuterii parfumate in colectia aceasta, inclusiv un pandantiv pentru parfumul solid (e o combinatie intre inelul pentru otravuri si pandantivul pentru poze).

Am sa incalc regula de bune maniere si am sa iti spun ca eu am ales sa pun in aceasta bijuterie parfumul Dryada, care m-a cucerit de prima data cand am facut cunostinta cu universul LUVIANE si cu parfumurile naturale.

In cadrul acestui eveniment am facut cunostinta cu Diana Rimbu, un artist plastic tanar, care a creat un tablou impartit in trei scene, pornind de la ideea parfumului ce leaga sufletele, parfumul ce da glas amintirilor, parfumul ca fiind magia vietii. Tabloul se prezinta in trei mari ipostaze, de la copilarie, catre viata. Din punct de vedere cromatic, Diana Rimbu a optat pentru auriu, deoarece transmite o stare regala privitorului inconjurat de miresmele atelierului de parfumerie LUVIANE.

Iulia, dupa 4 ani de pedagogie si multa practica inclusiv cu copiii, receptiva la propunerile unor parinti, a decis sa tina si workshop-uri pentru copii. Daca vrei sa iti creezi propriul parfum, asa cum am facut eu, o gasesti pe Iulia-Victoria Neagoe aici.