Cand eram mica, mama mergea in fiecare sambata cu mine la teatru, film, opera, etc. Mi-a creat niste amintiri si niste repere pe care acum incerc sa i le transmit la randul meu lui Serghei.

Iubesc muzica clasica si ascult des, mai ales atunci cand sunt in masina. Cand montez materiale video ascult muzica clasica in surdina si o opresc doar atunci cand incep sa lucrez pe sunet. Am ascultat si pe perioada sarcinii, si poate de aceea Serghei imi cere sa dau mai tare muzica atunci cand aude muzica clasica.

Stiu ca exista numeroase studii care atesta ca muzica are un rol important in dezvoltarea memoriei, creativitatii, emotiilor, unei stari pozitive de spirit, etc. Imi place ca dimineata sa pun muzica in timp ce pregatesc micul dejun si sa il trezesc pe Serghei intr-o atmosfera calda. Este incantat si isi manifesta verbal entuziasmul, apoi ii povesteste lui tati in drum spre gradi despre “ah” (da, Bach! 🙂 ).

In fiecare an, in decembrie, accept incantata invitatia celor de la Oscar Downstream de a merge impreuna cu familia mea la Ateneul Roman. Anul acesta am fost la concertul “Muzica lumii în filme celebre”, sustinut de membrii orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijata de Horia Andreescu. M-am lasat purtata de muzica lui John Williams, Klaus Badelt, Hanz Zimmer, Nino Rota, Ennio Morricone, Piotr Ilici Ceaikovski, Georges Bizet și Tiberiu Olah.