Ce spuneti de o varianta de pasta de dinti usor de preparat in casa, care nu contine fluor si are efect de albire intr-o perioada scurta de timp?
Ingrediente pentru 30 ml de pasta de dinti:
2 lg glicerina
1 lg bicarbonat de sodiu
2 Lg apa
1 Lg ulei din nuca de cocos
2 lg xylitol
1 lg argila
5 – 7 picaturi ulei esential pentru uz cosmetic de menta, lamaie, portocale, eucalipt.

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv usor  si poate fi folosit fara probleme (sarea este un abraziv mai puternic si trebuie avut grija cu ea). Exista preconceptia conform careia bicarbonatul de sodiu este prea abraziv si ataca smaltul dintilor. De fapt, bicarbonatul de sodiu se gaseste si in foarte multe paste de dinti comerciale. Mai mult decat atat, exista un test care cuantifica nivelul de abrazivitate al mai multor paste de dinti, inclusiv a bicarbonatului.

Bicarbonatul de sodiu are cel mai mic nivel de abrazivitate (7), fata de Colgate Total (70), Sensodyne (79) sau Aquafresh Sensitive (91), asta ca sa dau doar cateva exemple. Pasta mea de dinti 🙂 albeste si mineralizeaza dintii fara toate side effects-urile chimicalelor din pasta de dinti comerciala comuna. Nu folosim bicarbonatul pe post de smirghel 🙂 ci ii utilizam doar capacitatea naturala de albire, care nu sta doar in abrazivitate. Mai mult decat atat este alcalin si ajuta la contracararea mediului acid din gura.