În ultimul timp gătesc foarte des această rețetă, pentru că este delicioasă, simplu de făcut și cerută des la mine în familie. Până acum, toți cei care au mâncat aceste paste cu creveți s-au declarat dependenți, spre surpriza și satisfacția mea, așa că eu zic că nu strică să o încercați și să îmi spuneți cum vi se pare.
Ingrediente (4 porții):
- un kg de creveți proaspeți, nedecorticați (rămân aproximativ 600-700 gr de creveți, după ce îi curățați)
- 80 gr unt
- 6-7 căței de usturoi
- 2 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
- sucul de la două lămâi
- busuioc verde
- sare roz de Himalaya cu fulgi de chilli
- un pachet de tagliatelle cu ou, proaspete (400 de grame)
- parmezan (opțional)
Am pus untul la topit într-un wok la foc mediu și am adăugat usturoiul zdrobit bine împreună cu ghimbirul ras și le-am lăsat două minute înainte să adaug și creveții curățați.
Când am adăugat creveții am dat focul mai mare și i-am lăsat aproximativ trei minute înainte să îi întorc pe partea cealaltă, pe care i-am mai lăsat două minute. Am adăugat apoi sucul de lămâie și am mai lăsat pe foc 4-5 minute, apoi am pus sarea cu chilli și busuiocul și am stins focul. Dacă folosiți creveți prefierți trebuie să îi țineți mai puțin pe foc, maxim două minute pe fiecare parte în unt și maxim 3 după ce adăugați și sucul de lămâie, altfel se întăresc și nu mai sunt la fel de gustoși.
Între timp am fiert pastele cu sare timp de două minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Aceasta este varianta rapidă, iar atunci când am la dipoziție ceva mai mult timp, fierb cojile creveților cu sare timp de 10 minute, apoi strecor apa în care au fiert și fierb pastele acolo. Gustul este mai intens.
Am scurs pastele de apă, le-am adăugat în wok peste creveți și am amestecat. Dacă sunteți fan parmezan, puteți să vă presărați peste porția din farfurie, dar fiți gata să vă asumați faptul că este posibil ca prietenii voștri italieni care sunt pasionați de bucătărie să vă certe, sa nu vrea să mai vorbească vreodată cu voi sau chiar să vă dea block pe rețelele de socializare. Să nu ziceți că nu v-am zis! 🙂 Enjoy, darlings!
0 Comments