Pe langă dermatocosmetice sau seruri și creme de la diferite branduri, uneori îmi place să îmi prepar singură, în intimitatea casei mele, diferite loțiuni care s-au dovedit benefice în timp.

Dimineața îmi place să îmi simt tenul catifelat și fresh și la asta contribuie din plin acest ser de noapte antirid. Îl folosesc în special în perioadele în care abuzez de makeup sau în sezonul rece, când o mare parte dintre antrenamentele mele se desfașoară afară și pielea se usucă mai repede și are nevoie de hidratare suplimentară, dar și vara, cand oricât mi-aș proteja fața, sunt expusă soarelui, fiind și o mare iubitoare de mare, ocean, nisip, soare, șezlong, hamac, ahh… dar, să revenim! 🙂

Iată un ser de noapte antirid care mie îmi place mult și conține ingrediente care sunt recunoscute pentru îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi reducerea liniilor fine.

Ingrediente (pentru ten normal, uscat și mixt):
– 10 ml ulei de argan
– 10 ml ulei de avocado
– 10 ml ulei de canepă
– un ml vitamina A uleioasă
– 4-5 picături vitamina E uleioasă
– 20 picături coenzima Q10
– 8 picături colagen vegetal
– 5 picături ulei esențial de Neroli (poate fi folosit cu moderație în sarcină și alăptare)

Se amestecă ingredintele și se folosește după câteva ore.

Serul se aplică pe pielea curată, demachiată și ușor umedă. Eu folosesc după curățarea tenului o apă termală, apoi aplic cu mişcări circulare de masaj câteva picături de ser pe față și pe decolteu. După câteva minute aplic și crema de noapte.

Pentru tenul gras se înlocuiesc uleiurile de cânepă și avocado cu ulei de jojoba, kukui sau ulei din semințe de struguri.

Serul se ține la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină și se poate folosi în decurs de 4 săptămâni.

Rețetele preparate în casă sunt destinate tenurilor fără probleme dermatologice. În cazul în care suferiți de o afecțiune dermatologică, trebuie să mergeți la doctor. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, folosiți cu precauție uleiurile esențiale și consultați medicul înainte. Toate uleiurile esențiale folosite in rețetele cosmetice făcute în casă trebuie să fie pentru uz cosmetic!