Banala supă-crem- de legume poate fi un deliciu gastronomic dacă pui în ea ce trebuie. Iar dacă îi mai adaugi și crutoane făcute în casă, dă dependență!

Ingrediente:

  • două cepe medii
  • 2-3 morcovi
  • 1/4 țelină
  • un păstârnac
  • 3-4 ardei capia
  • 2 căței de usturoi
  • un cartof alb
  • 2 cartofi dulci
  • 2 cm de ghimbir ras
  • 200 ml smântână de gătit (am folosit-o pe cea de 20% grăsime de la Olympus)
  • o linguriță de turmeric
  • amestec de condimente (chimion, busuioc, sumac, boia de ardei dulce si iute)
  • sare roz de Hymalaya cu fulgi de chilli
  • 3-4 linguri de ulei de măsline

Se pun la fiert într-o oală mare cepele, morcovii, țelina, păstârnacul și cartofii. Când încep să se înmoaie, se adaugă ardeiul capia. Când sunt aproape fierte legumele, se adaugă turmericul, amestecul de condimente și sarea. Se strecoară supa și se păstrează și lichidul.

Peste legumele strecurate se adaugă ghimbirul, usturoiul, smântâna de gătit și uleiul de măsline și se blenduiesc, adăugând treptat și din apa în care au fiert legumele, până se ajunge la consistența dorită, care ar trebui să fie potrivită și cremoasă.

Pentru crutoane, am tăiat în bucăți de 2-3 cm pâine feliată Bongrana, dietetică, cu maia, cu adaos de semințe.

Într-un bol am amestecat cateva linguri de ulei de măsline, 50 de gr de parmezan, 2-3 căței de usturoi zdrobiți în mojar, busuioc uscat și sare și am trecut crutoanele prin acest amestec, apoi le-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt și le-am băgat în cuptorul preîncălzit. Le-am copt timp de aproximativ 10 minute la 180 de grade.

Combinația este deosebit de gustoasă, iar dacă o încercați, dați-mi un feedback. Enjoy, darlings!