Ceaiul Yogi isi are originea in India, in practicile ayurvedice si a aparut inaintea antibioticelor si medicamentelor moderne, cu scopul de a vindeca si preveni instalarea multor afectiuni. Este o bautura tonica si energizeaza corpul.

Ingrediente pentru 250 ml:
– 3  cuisoare
– 4 boabe piper negru
– 1/2 bete de scortisoara
4 pastai de cardamom (care se desfac)
– 2 feliute de ghimbir de 1/2 cm
– ¼ de lingurita de ceai negru
– 50 ml lapte
– miere dupa gust (optional)
Se fierbe totul pentru cel putin 30 min, ideal 2-3 ore! Se poate tine la frigider.
Inainte de a se consuma se adauga ceaiul negru, se lasa 5 minute si se scoate. Se adauga lapte si miere.
Scortisoara intareste oasele, cardamomul ajuta digestia, ghimbirul ajuta la relaxarea musculaturii, piperul negru purifica sangele, cuisoarele ajuta la mentinerea si construirea unui sistem nervos sanatos, laptele ajuta la o asimilare mai buna a condimentelor si este necesar in cazul unui stomac mai sensibil la picant. Pentru cei care sunt obisnuiti cu aceasta bautura sau prefera gustul picant, se pot lasa condimentele in cana, mai putin ceaiul negru.
Yogi poate fi folosit si pentru detoxifiere. In fiecare dimineata de bea pe stomacul gol un pahar de Yogi (150 – 250ml), neindulcit si fara lapte. Pentru cei care tin post sau nu au pofta de mancare si nu se hranesc corespunzator, Yogi le va da energie, daca este baut pe parcursul zilei.
Yogi este unul dintre prietenii mei, de ani de zile!