Cartofii dulci sunt prietenii mei, mai ales ca ajuta la mentinerea mesei musculare, sunt o sursa de carbohidrati sanatosi si sunt mai bogati in nutrienti decat cartofii albi. Pot fi consumati si la dieta, dar si de catre diabetici.

Prietenii ma intreaba adesea cum ii prepar. Una dintre cele mai la indemana si gustoase metode este sa ii pregatesc la cuptor. Coaja cartofilor dulci este subtire si nu trebuie neaparat indepartata, mai ales ca are un continut important de fibre, potasiu si antioxidanti. Eu o las uneori, alteori nu.

Asadar, am taiat cartoful dulce rondele cu grosimea de 1-2 cm, am presarat deasupra o combinatie de rosii uscate, usturoi, busuioc, dar si rozmarin, sare si fulgi de ardei iute si i-am asezat pe hartie de copt intr-o tava pentru cuptor.

I-am lasat aproximativ 35 de minute la 170 de grade. Ideal ar fi sa ii incerci cu furculita dupa 30 de minute si daca intra usor, sunt gata. Eu am reusit sa uit de ei si i-am lasat mai mult de data asta! 🙂

De data asta am pus pe deasupra, dupa ce i-am scos din cuptor niste ulei de masline. Sunt deliciosi si merg ca si garnitura alaturi de orice. Eu ii prefer alaturi de peste si salata, mai ales de rucola.