Imi plac bruschetele si pentru ca nu in orice restaurant sunt pe gustul meu, prefer sa mi le fac singura, mai ales daca este post sau, pur si simplu, reduc produsele animale din alimentatie pentru o perioada. Ce pot sa spun, stiu ce imi place si nu fac rabat la calitate! 🙂

Asaaa… pentru reteta aceasta pe care am imortalizat-o in poza de mai sus cu telefonul propriu si personal, am folosit doua tipuri de paine: paine neagra de secara si multicereale.

Am amestecat intr-un bol rosii cherry, doi catei mici de usturoi (de ce le spune catei, stie cineva?), masline negre, busuioc verde, toate taiate mic, sare, piper si ulei de masline. Am pus cu lingurita amestecul peste feliile de paine. Cantitatile le-am aproximat ochiometric 🙂 si in functie de gust, poti sa pui mai mult sau mai putin dintr-un ingredient sau altul.

Bruschetele sunt potrivite pentru un mic dejun delicios, iar daca iti faci griji pentru mirosul de usturoi, mesteca patrunjel sau bea cafea si mirosul nu se va mai simti. Desigur, poti sa si scoti usturoiul sau sa pastrezi aceasta reteta pentru weekend sau un alt moment in care nu te streseaza ca poti sa mirosi a usturoi.

Sunt si o gustare minunata atunci cand ai pofta de ceva, nu stii de ce, dar ai vrea si sa ramai intr-un program de mancat sanatos, dar gustos. Ce zici?