Se prepara foarte usor, este gustoasa si poate fi personalizata in functie de gusturile fiecarui membru al familiei. Am sa iti arat imediat, dar mai intai noteaza-ti ingredientele:

  • 500-600 gr rosii decojite (eu le-am oparit si le-am scos repede coaja si partea lemnoasa)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o bucata mica de telina
  • busuioc
  • turmeric
  • sare (eu am folosit sare roz de Hymalaya)
  • piper
  • un praf de ardei iute
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Am pus la fiert morcovii, pastarnacul si telina. Dupa 20 de minute am adaugat rosiile decojite si ardeiul gras. Dupa ce au fiert am adaugat busuiocul, condimentele si uleiul de masline si le-am amestecat impreuna cu o lingura de lemn. Am scurs lichidul intr-un alt vas si am pasat legumele cu blenderul, apoi am adaugat si supa, treptat. De regula, la cantitatile de mai sus, consistenta este perfecta si legumele pasate incorporeaza tot lichidul in care au fiert.

Este o varianta excelenta si daca tii post, daca esti la dieta sau daca, pur si simplu, ai grija ca alimentatia ta sa fie una desteapta. 🙂 De asemenea, este o varianta minunata si pentru copii, mai ales pentru cei care “pescuiesc” legumele din supa/ciorba si se iau de ele… Unde mai pui ca este gustoasa si sanatoasa?

Iti spuneam de personalizat supa, nu? Iata variantele mele de astazi:

Serghei a mancat supa de rosii in care i-am adaugat taietei. Prefer taieteii din quinoa, hrisca, orez, dar nu ocolesc nici taieteii de grau integral.

1446146176723

 

Eu am adaugat in castronul meu de supa doua lingurite de seminte de in, niste parmezan ras si patrunjel verde. As fi pus busuioc verde, dar il adaugasem deja pe tot in supa! 🙂

Daca iubesti supa cu crutoane, dar dieta ta e stricta, poti sa adaugi crackers de secara in locul lor. Tu cum iti personalizezi supa de rosii?1446047653155