Apa calda cu lamaie

Namaste!
Obiceiul de a bea apa calda cu lamaie dimineata, pe stomacul gol, este un ritual ayurvedic vechi care alcalinizeaza corpul, ajuta la slabit, detoxifiaza ficatul, ajuta digestia, curata stomacul, ajuta in constipatie. Imi incep ziua in acest fel de cativa ani si rezultatele nu au intarziat sa apara, luand in calcul si contextul sanatos pe care il respect in proportie de 75-80% si care include disciplina in ceea ce priveste alimentatia, sportul si odihna si mentinerea zambetului pe buze cat mai mult timp. Vedeti ce exacta sunt, nu am facut degeaba mate-fizica! 🙂

 

Tags , ,

50 thoughts on “Apa calda cu lamaie”

  1. Buna Alina. Reusesc si eu sa am acest obicei de ceva vreme, insa folosesc sucul de la o lamaie intreaga – uneori si mai mult. Ar trebui sa folosesc numai de la o jumatate de lamaie, e prea mult suc ? Mentionez ca pun cantitatea asta de suc in 500ml se apa calda.
    Multumesc
    Spor in tot ce faci!

  2. NR1, alcalinizarea corpului e un bullshit imens, daca PHul sangelui variaza in afara unor limite foarte stranse insemna o boala la rinichi.
    NR2 reteta e o metoda minunata de ajunge la gastrita, dimineata dupa 8 ore de post ai destul acid gastric in stomac ca sa nu ai nevoie de o bautura la fel de acida (lamaia are PH2).
    O sa slabesti daca bei asta in loc de niste oua cu bacon, dar ai putea la fel de bine folosi un iaurt degresat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.